Počinje sa radom škola za fudbalske sudije

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

Aktivnosti na podmlađivanju kragujevačke sudijske organizacije nastavljaju se i u ovoj godini. Od 24. februra u Kragujevcu počinje sa radom škola za nove fudbalske sudije, koju organizuje sudijska organizacija Fudbalskog saveza grada.

Iako se na listama nalazi oko 90 aktivnih kragujevačkih fudbalskih sudija, Komisija za unapređenje suđenja, koja radi u okviru sudijske organizacije grada, organizuje dva puta godišnje tradicionalnu školu za nove sudije. Na taj način daje se šansa mladićima i devojkama da se osposobljavaju za suđenje na fudbalskim terenima. Kroz ovu školu prošao je veliki broj sudija koji su napredovali i do licence sa internacionalnim zvanjem. Kragujevac trenutno na listi FIFE ima dva predstavnika Bojana Nikolića i Marinu Višnjić, koji su napredovali u zvanju od najnižeg ranga takmičenja u gradskoj ligi, a prva znanja stekli u kragujevačkoj školi za fudbalske sudije.

Marina Višnjić, Radomir Ćirilović i Bojan Nikolić

Očekujemo da se i ove godine osposobi grupa od četrdesetak novih sudija. Prva grupa upravo treba da počne sa radom i svečanost povodom toga zakazana je za narednu nedelju u prostorijama Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Očekujemo da se prijave devojke i dečaci od 16 do 22 godine koji će kroz teorijsku i praktičnu obuku steći znanja od kvalitetnih predavača, naših istaknutih sudija i instruktora suđenja – kaže Radomir Ćirilović, predsednik Stručne sudijske komisije FSGKG i rukovodilac škole za fudbalske sudije.

U sudijskoj oraganizaciji se prati rad sudija i svake godine najuspešniji dolaze na perspektivnu listu za napredovanje.

Milica Milovanović, mladi i perspektivni fudbalski sudija

Na toj listi, pored ostalih, sada imamo perspektivnog sudiju Milicu Milovanović, koja sa uspehom vodi zonske i utakmice Prve lige Srbije za žene, sa izgledima da u bližoj budućnosti dobije i zvanje internacionalnog sudije. Ona je dobila poziv da u maju sudi na internacionalnom turniru za devojke mlađih kategorija u Švedskoj. To treba da bude motiv da se mladi prijavljuju za osposobljavanje u našoj školi za zvanje sudije i napredovanje u ovom pozivu -– poručuje Radomir Ćirilović, doajen među kragujevačkim sudijama, koji sa svojim kolegama ulaže napore na podmlađivanju kragujevačke sudijske organizacije.

M.J.                   

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *