Preminuo Miodrag Milićević Milićko

Kategorija: In memoriam,Šah
Facebooktwitteryoutubemail

Posle duge i teške bolesti, 15. aprila 2018. godine, preminuo je Miodrag Milićević, istaknuti privrednik, šahovski i sportski radnik iz Kragujevca.

Rođen je 21. oktobra 1941. godine. Još kao omladinac počeo je da nastupa za ŠK „Radnički“ iz Kragujevca, nastavio je u seniorskoj ekipi i bio jedan od najboljih igrača „zlatne“ generacije ŠK „Radnički“, koja je bila standardni prvoligaš od 1970. do 1980. godine. Imao je titulu Fide majstora.

Jedan je od osnivača Šahovskog saveza centralne Srbije i kao prvi predsednik Skupštine bio je sve od 1996. godine do 2009. Pored toga bio je i član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Srbije u više mandata.

Kao dugogodišnji predsednik kluba prepoznavao je mlade talente, negovao i pružao nesebičnu podršku u razvijanju ljubavi za šahovsku igru. Može da se kaže da je najzaslužniji za pojavu velemajstora Dragana Barlova, internacionalnih majstora Zorana Novoselskog i Nenada Aleksića itd. Mladi igrači su dobijali šanse i mesto u ekipi i stimulisani za dalji napredak.

Šahovski klub „Radnički“ je izgubio stub na koji je klub uvek mogao da se osloni kako za savet tako i za promovisanje šahovske igre.

 

Komemoracija povodom smrti Miodraga Milićevića Milićka održaće se u utorak, 17.04.2018. godine u u prostorijama ŠK „Radnički Vodovod“, a sahrana istog dana u 14 časova na Novom kragujevačkom groblju Bozman.

Izvor i foto: Šahovski savez Šumadije

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *