Prijem za kragujevačke srebrne košarkašice u Skupštini grada

Kategorija: Košarka

Juče je u prostorijama Skupštine grada Kragujevca upriličen prijem za mlade kragujevačke košarkašice Nevenu Dimtrijević i Nevenu Naumčev, kao i za njihovog trenera Vesnu Despotović, koje su na nedavno završenom juniorskom prvenstvu Evrope u Mađarskoj osvojile srebrnu medalju braneći boje naše zemlje. Svečanom prijemu iz opravdanih razloga nije prisustvovala treća srebrna juniorka, Marta Vulović, koja je odmah po završetku prvenstva otišla na zaslužen odmor.

Kragujevačke košarkašice je u svojstvu domaćina dočekao Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport, koji je istakao da je ova medalja dokaz da kvalitetan rad i neosporan talenat uvek dovedu do uspeha.

– Grad Kragujevac ima dosta talentovane dece i godinama unazad programima i aktivnostima koje organizuje sektor koji se bavi mladima i sportom apeluje i podstiče da se interesovanje mladih usmerava na sport. Svaki uspeh deluje kao magnet za ostalu decu, kao poziv za početak treniranja nekog sporta. – rekao je Urošević.

Vesna Despotović, naša proslavljena košarkašica, koja je na minulom EP obavljala funkciju pomoćnog trenera u reprezentaciji Srbije, rekla je da mlade reprezentativke nisu ni svesne uspeha, najpre ličnog, ali i uspeha za Srbiju i njihov rodni grad.

– Ovaj uspeh je zlatnim slovima upisan u anale evropske košarke i naravno srpske. Veoma sam ponosna na igračice, na svoj rad jer, u samom početku, pored trenera iz klubova u kojima su načinile prve košarkaške korake, ja sam ih dogradila i one su postale vrhunske igračice. Iza ovog uspeha stoji dva meseca intenzivnih treninga tri puta dnevno koji su na kraju dali zapažen rezultat jer iza nas je ostala Rusija, Francuska, Španija, Češka, veoma jake ekipe što našem srebru daje još veći značaj. – dodala je Despotovićeva.

Nevena Dimitrijević i Nevena Naumčev zahvalile su se na prijemu i izrazile zadovoljstvo što su bile deo reprezentacije koja je ostvarila tako veliki uspeh.

– Pored toga što smo ponosne na osvojenu medalju, možemo da se zahvalimo svim trenerima i svim saigračicama jer smo je zajednički, kao tim osvojile. Iza nas su naporne pripreme i treninzi, ali se sve to zaboravi kada znamo da smo pored svih jakih evropskih ekipa uspele da osvojimo srebro. Možda nam ostaje žal za zlatom ali nastavićemo sa radom i biće još medalja – prokomentarisala je Nevena Dimtrijević.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *