Prijem za mladog plivača i državnog rekordera Nemanju Živkovića

Kategorija: Plivanje
Facebooktwitteryoutubemail

Mladi kragujevački plivač Nemanja Živković nedavno je na državnom prvenstvu Srbije u Nišu osvojio tri titule prvaka u kadetskom uzrastu i ujedno oborio nacionalni rekord na 200 metara delfin stilom. Tim povodom je za Nemanju i njegove trenere iz Plivačkog kluba Pirat organizovan prijem u Skupštini grada.

Pored trijumfa i novog državnog rekorda u trci na 200 metara delfin stilom, Živković je bio najbolji i u disciplinima 400 i 800 metara kraul. Ovaj četrnaestogidšnjak, učenik osmog razreda OŠ „Stanislav Sremčević“ ne namerava da se zadovolji ostvarenim rezultatima. Pred njim je još puno postavljenih ciljeva, poput ulaska u juniorsku reprezentaciju Srbije, ali i ispunjenje norme za Balkansko i Evropsko juniorsko prvenstvo naredne godine.

Uz pomoć svojih trenera iz PK Pirat, Jasne Ljiljak i Tomislava Jovanovića, Nemanja svakodnevno radi na usavršavanju svoje plivačke tehnike.

– Za ovaj sport potrebno je uložiti veliki trud i napor, pošto su treninzi su veoma jaki i zahtevni. Potrebno je mnogo odricanja i ja sam zahvalan na podršci koju mi pružaju porodica i drugari. Ima još puno ciljeva koje bih voleo da ispunim i trenutno radim na tome. – poručio je mladi Živković.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević istakao je da Grad veliku pažnju posvećuje vodenim sportovima, a kao dokaz za to navodi činjenicu da je Grad prošle godine doneo odluku korišćenje bazena za plivačke klubove bude besplatno.

– To je veliko rasterećenje za same klubove, mnogo veće nego da smo im u nekom delu finansijski pomogli. Sada su svi ti klubovi u mogućnosti da sredstva koja su ranije izdvajali za tu namenu, a nisu bila mala, upotrebe za unapređenje rada svojih klubova, poboljšanje uslova za treniranje itd. – dodao je Urošević.

Foto: kragujevac.rs

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *