Prijem za vaterpoliste Srbije i Australije u Skupštini grada

Kategorija: Vaterpolo

Vaterpolo reprezentacija Srbije trenutno boravi u Kragujevcu, gde se priprema za završni turnir Svetske lige, koji se igra od 20. do 25. juna u Ruzi, predgrađu Moskve. U sklopu priprema za ovo takmičenje, naši najbolji vaterpolisti odigraće u petak, 16. juna, na zatvorenom bazenu SC „Park“ prijateljski meč sa reprezentacijom Australije, pa je tim povodom danas u Skupštini grada priređen prijem za predstavnike ove dve selekcije.

Domaćini prijema bili su gradonačelnik Radomir Nikolić i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević.

Srbija i Australija odigraće čak tri prijateljska meča u svega par dana. Prvi je na programu već sutra u Nišu, drugi se igra 15. juna u Kruševcu, a treći u Kragujevcu, 16. juna.

Nakon toga naša selekcija putuje za Rusiju, gde će od 20. do 25. juna braniti titulu u Svetskoj ligi. Žreb je naše najbolje vaterpoliste svrstao u grupu sa SAD-om, Italijom i Kazahstanom.

Selektor Dejan Savić ističe da je atmosfera u reprezentaciji pred ovaj turnir dobra, bez obzira na povrede pojedinih reprezentativaca.

– Završni turnir Svetske lige gledaćemo da iskoristimo u trenažnom ciklusu kao pripremni period za Svetsko prvenstvo, jer vremena je malo. Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvek dobra. Povređeni su Strahinja Rašović i Dušan Mandić. Strahinja je već dve nedelje u laganom treningu, dobro se oporavlja, dok je Mandić juće počeo da trenira i njegovo stanje se prati, pa se nadamo da ćemo stići da ga uvedemo u formu pred Svetsko prvenstvo. – rekao je naš selektor.

Foto: kragujevac.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *