Promocija rukometa među kragujevačkim osnovcima

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

U sali Osnovne škole „Dragiša Luković-Španac“, u nedelju, 2. decembra održan je drugi po redu turnir u mini-rukometu pod sloganom „Sportom protiv nasilja“. Turnir je organizovan u saradnji sa Rukometnim klubom Radnički 1964, sa kojim ova škola ima izuzetno dobru saradnju.

Kragujevački osnovci pokazali su da su već uveliko savladali osnove ovog sporta na radost njihovih roditelja i trenera. Sigurno da se među ovom decom nalaze neki budući rukometni asovi, čije vreme tek dolazi. Ono što je ipak najvažnije, to je da se ova deca usmere prema sportu i odvoje od ulice i nezdravog načina života.

U tom smislu organizatori su izuzetno zadovoljni odzivom dece i činjenicom da je poruka koja se ovim takmičenjem šalje doprla do mnogih roditelja.

– Čast nam je što smo domaćini rukometnog turnira i suorganizatori zajedno sa RK Radnički 1964.Ovaj renomirani klub već dve godine vredno radi sa učenicima naše škole, tako da je ovaj turnir bio posvećen ovom mini-jubileju, uz trocifren broj učesnika, na šta smo izuzetno ponosni. Zahvalila bih se i roditeljima dece koji su došli u velikom broju. Ovim putem šaljemo jasnu poruku svima kojim putem treba da idu i razvijaju se deca ovog uzrasta. – istakla je direktor OŠ „Dragiša Luković-Španac“ Nevena Milovanović.

Zadovoljstvo nije krio ni direktor RK Radnički 1964 Stavro Rašković, napomenuvši da je saradnja sa rukovodstvom ove kragujevačke škole oduvek bila na visokom nivou.

– OŠ “Dragiša Luković-Španac” je bila prva u nizu naših partnerskih škola. Izlazila nam je u susret sa dodelom termina i pokazala veliko interesovanje da zajedno sa nama edukuje veliki broj dece u cilju uključivanja u rad naše omladinske škole. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja u budućnosti biti još bolja. – poručio je Rašković.

Na kraju oficijalnog dela, Nevena Milovanović uručila je priznanja predstavnicima RK Radnički 1964, roditeljima dece, kao i regionalnom koordinatoru RSS za mini-rukomet Miroslavu Kolaku.

Foto: Simona Blagojević

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *