Reprezentativke Srbije posetile trening pionirki Radničkog 1964

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Ženska rukometna reprezentacija Srbije boravila je prethodnih dana u Kragujevcu, gde je obavila prvu fazu priprema za nastup na Mediteranskim igrama u Taragoni (Španija) od 23. juna do 1. jula. Naše reprezentativke Marija Obradović, Tamara Georgiev-Radojević, Milica Rančić i Anđela Janjušević iskoristile su trenutak slobodnog vremena da posete trening pionirki Radničkog 1964, na opšte iznenađenje i radost ovih devojčica.

Srpske reprezentativke su u razgovoru sa svojim budućim naslednicama podelile bogata iskustva stečena tokom igranja na klupskoj i reprezentativnoj sceni. Talentovane devojčice iz škole RK Radnički 1964 upijale su svaku reč, ne skrivajući zadovoljstvo što se nalaze u društvu srpskih rukometnih diva.

Svakako najviše pažnje privukla je Anđela Janjušević, koju kragujevačka publika pamti još iz vremena kada je nosila dres Radničkog.

 – Dolaskom na pripreme u Kragujevac i u halu „Jezero“, proradile su mi emocije i sećanja na dve najlepše godine u mojoj karijeri. Snimala sam sve, slikala, slala devojkama sa kojima sam igrala. Sve nas je uhvatila nostalgija i volele bi da se jednog dana možda i vratimo ovde. – poručila je u emotivnom tonu Janjuševićeva, koja je imala veliki udeo u osvajanju poslednje titule kragujevačkog kluba u sezoni 2014/2015, kada je i izabrana za najbolju igračicu Super lige.

Anđela Janjušević sa jednom od svojih naslednica

Levoruka „bombarderka“, koja trenutno nastupa za mađarski Šiofok, pohvalila je organzaciju rada rukometne škole Radničkog 1964 i dodala da je to pravi put ka ponovnom oživljavanju Kragujevca kao rukometnog centra.

– Drago mi je da je Radnički 1964 započeo sezonu oslonjen prvenstveno na svoj igrački kadar i devojke ponikle u sopstvenoj školi rukometa. Smatram da je to pravi put i način kako se dolazi do uspeha. U ovim devojčicama generacije 2005. godišta vidim negde i sebe i prisećam se svojih početaka. Ono što smo uspele da vidimo jeste da im ne manjka talenta i upornosti, i verujem da će se dobrim radom i ulaganjem u njih rukomet vratiti na visoki nivo, što Kragujevac i zaslužuje, kao i da će u bliskoj budućnosti „Jezero“ opet biti puno i bodriti svoje ljubimice. – zaključila je Anđela Janjušević.

Nakon upoznavanja i slikanja, naše reprezentativke su devojčicama iz škole Radničkog 1964 demonstrirale delove svog bogatog rukometnog umeća.

Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *