Rikardinjo stiže u „Jezero“

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Španski Inter, češki Era-Pak Hrudim i ukrajinski Kerson biće rivali srpskom šamipionu Ekonomcu na turniru Glavne runde Lige šampiona u futsalu, koji će se od 2. do 7. oktobra igrati u kragujevačkom „Jezeru“. Šumadinci će tako imati priliku da ugoste jednog od najboljih igrača futsala na planeti, Portugalca Rikardinja, koji predvodi aktuelnog prvaka Evrope, ekipu španskog Intera.

Kragujevac će početkom oktobra definitivno biti u znaku futsala. Ekonomac kreće u novi pohod ka finalnom turniru Lige šampiona, a prve prepreke na tom putu biće mu ukrajnski prvak Kerson, najbolji tim Češke Era-Pak Hrudim i aktuelni prvak Evrope španski Inter.

Ono što treba pomenuti, jeste činjenica da svaka od ove tri ekipe ne predstavlja nepoznanicu za Ekonomac. Kerson i Era-Pak Hrudim već su gostovali u „Jezeru“, dok su se sa Interom Kragujevčani sastali u sezoni 2016/2017, na turniru Elitne runde.

Drugu godinu zaredom ukrajinski šampion Kerson dolazi u „Jezero“. Ukrajnici su, podsetimo, i prošle sezone učestvovali na turniru Glavne runde u Kragujevcu, gde su u konkurenciji srpskog šampiona, lisabonskog Sportinga i Nikarsa iz Rige zauzeli treće mesto i obezbedili plasman u Elitnu rundu. Tada je Ekonomac bio bolji u međusobnom odmeravanju snaga i slavio sa 4:2.

U nastavku takmičenja Kerson je u grupi sa mađarskim Đerom, italijanskim Luparenseom i Stalitsom iz Minska takođe zauzeo treću poziciju, pa poput srpskog šampiona nije uspeo da obezbedi mesto među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Češki šampion Era-Pak Hrudim bio je čak dva puta rival popularnim „studentima“, i to u Elitnoj rundi. Najpre u sezoni 2012/2013 na turniru Elitne runde u Kragujevcu, kada je srpski šampion slavio sa 4:1, a zatim i u sezoni 2016/2017 na turniru odigranom u Mariboru. I ovog puta Ekonomac je bio bolji, i to „minimalcem“ (1:0).

Na pomenutom turniru Elitne runde u Mariboru, zajedno sa srpskim i češkim šampionom, učestovao je i španski Inter. Predvođena sjajnim Rikardinjom, ekipa Intera prvo je savladala češki tim sa 2:0, a zatim prosto „zbrisala“ Ekonomac, nanevši mu jedan od najtežih poraza u evropskim takmičenjima – 8:1. Španski šampion je svoju nadmoć u evropskim okvirima te sezone potvrdio osvajanjem UEFA Futsal kupa, a ovaj uspeh igrači Intera ponovili su i u prethodnoj sezoni, odbranivši titulu.

Nema sumnje da nas očekuje spektakularan turnir u „Jezeru“. Kragujevačka publika imaće priliku da uživa u Rikardinjovim majstorijama, ali pre svega da podrži svoje ljubimce na putu ka Elitnoj rundi.

Podsetimo, iz ove grupe u narednu fazu takmičenja plasiraće se tri najbolje plasirane ekipe.

Foto: UEFA.com

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *