RK Radnički 1964 obeležio završetak uspešne 2018. godine

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Rukometni klub Radnički 1964 obeležio je sada već tradicionalnim koktelom završetak izuzetno uspešne 2018. godine. Pored zavidnih rezultatskih uspeha muške i ženske selekcije, klub je načinio značajne korake u unapređenju rada rukometne škole, a dobijanjem statusa sportsko-privrednog društva obezbeđena je finansijska stabilnost na duže staze.

Kragujevac je na dobrom putu da se vrati među rukometne centre u Srbiji. Rukometni klub Radnički 1964 iz godine u godinu napreduje kako na rezultatskom, tako i na organizacionom planu, i stiče zavidnu reputaciju na rukometnoj mapi Srbije.

Muška ekipa već uveliko kuca na vrata superligaškog društva, dok su devojke u svojoj debitantskoj sezoni u Super B ligi Srbije pokazale zavidan potencijal, okončavši prvi deo takmičenja u sredini tabele.

Direktor Radničkog 1964 Stavro Rašković sumirao je takmičarski učinak svih klupskih selekcija u godini na izmaku.

– Naša muška ekipa je završila jesenji deo takmičenja u Super B ligi na prvom mestu, bez poraza, što je u skladu sa našim planovima i prioritetima, koji su vezani za plasman u Super ligu.

Ženska sekcija je samo godinu dana nakon osnivanja kroz baraž stekla pravo nastupa u Super B ligi Srbije, gde se trenutno nalazi u stabilnoj sredini tabele. S obzirom da imamo najmlađu ekipu u ligi, cilj nam je da u ovoj sezoni sačuvamo superligaški status.


Pri tom treba napomenuti da naše B selekcije, kako muška, tako i ženska, igraju u seniorskim sistemima takmičenja, neopterećeni rezultatima, uz prevashodnu želju da ovi mladi igrače i igračice iz naše rukometne škole steknu neophodno iskustvo i rutinu.
– sublimirao je Rašković.

                              Stavro Rašković, direktor RK Radnički 1964,
                             zadovoljan rezultatskim učinkom u 2018. godini             

U Radničkom 1964 puno pažnje posevećuju unapređenju svoje rukometne škole, kao baze iz koje bi trebalo da se „crpe“ igrači za prvi tim. Klub je tokom 2018. godine u saradnji sa kragujevačkim osnovnim školama organizovao niz promotivnih akcija u cilju popularizovanja rukometa među našim najmlađim sugrađanima, a latio se i organizacije rukometnih takmičenja, poput „Svetosavskog turnira“, koji bi prema rečima direktora Radničkog 1964 trebao da postane tradicionalan.

– Naša škola rukometa je već treću godinu zaredom besplatna za sve male Kragujevčane. U njoj stasava veliki broj rukometnih nada i budućih asova, nadamo se i reprezentativaca. Na sve to smo veoma ponosni, jer je naš apsolutni prioritet da u doglednoj budućnosti iz sopstvenog pogona „crpimo“ igrače za prvi tim.

Moram napomenuti i to da je naš klub u godini na izmaku organizovao i prvi „Svetosavski turnir“ za mlađe uzrasne kategorije, koji je bio dobro posećen, masovan i po ocenama svih aktera ozbiljno organizovan.

Za 28. januar zakazan je novi, drugi po redu „Svetosavski turnir“, koji bi trebao da okupi još veći broj učesnika. Želja nam je da ovaj turnir dobije međunarodni karakter i da postane jedan od prestižnijih u ovom delu Evrope.

Takođe, u ovoj godini organizovali smo i prvi rukometni kamp na Kopaoniku uz učešće bezmalo sto dece iz našeg kluba, a pod vođstvom naših trenera. Sledeći kamp biće održan na planini Goč, uz učešće velikog broja klubova iz regiona.
– podvukao je Rašković.

Ono što je od izuzetne važnosti za normalno funkcionisanje kluba u narednom periodu, jesto to što je RK Radnički 1964 od 1. januara 2018. godine stekao status sportsko-privrednog društva, odnosno javnog preduzeća pod ingerencijom Grada Kragujevca. Na taj način je omogućen lakši rad ljudima u klubu i uspostavljanje jedne dugoročne startegije, koja ima za cilj da Radnički 1964 postavi na pijedestal najboljih klubova u Srbiji.

– Sticanje statusa sportsko-privrednog društva nam u velikoj meri uliva sigurnost i finansijsku stabilnost na duže staze, ali i omogućava pravljenje dugoročnih planova. Zbog toga koristim ovu priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Radomiru Nikoliću, njegovom pomoćniku Nikoli Uroševiću i njihovim saradnicima. – dodao je Rašković.

Tako je okončano još jedno prijatno druženje rukometnih radnika, igrača i igračica, prijatelja kluba i predstavnika medija u restoranu „Jezero“, uz želju da dogodine Radnički 1964 zaigra u superligaškom društvu, gde mu je i mesto.

PRIZNANJA KOLAKOVOJ, STANOJEVU I UROŠEVIĆU

LAUREATI: Stefan Stanojev, Nikola Urošević i Jasmina Kolak

RK Radnički 1964 je po prvi put upriličio ceremoniju dodele nagrada najboljem rukometašu i rukometašici kluba u minuloj godini.

Nagrada za najbolju igračicu otišla je u ruke Jasmine Kolak, koja se ovoga leta vratila u svoj matični klub sa željom da pomogne mladoj ekipi Radničkog 1964 u Super B ligi Srbije.

– Zahvalila bih se ljudima iz kluba, saigračicama i trenerima na ukazanom poverenju i podršci. Nadam se da ćemo u narednoj godini imati još bolje rezultate. – kratko je poručila Kolakova.

Epitet najboljeg igrača u 2018. godini poneo je srednji bek kragujevačkog tima Stefan Stanojev.

– Zahvalio bih se pre svega mojim saigračima, koji su u velikoj meri zaslužni za ovo priznanje. Nadam se da ćete u ovolikom broju dolaziti i u halu da nas podržite u nastojanjima da uđemo u Super ligu. – izjavio je Stanojev.

Specijalnu nagradu za „osmog igrača“, poneo je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačenika za sport.

– Zahvaljujem se na ovom priznanju. Moram reći da je Stavro Rašković bio pomalo nepoverljiv kada smo u prvih godinu dana ušli u priču oko promene statusa kluba u sportsko-privredno društvo. Uprkos tom nepoverenju, nakon godinu dana imamo stabilan klub, koji je neporažen u dosadašnjem delu takmičenja i koji će, nadam se, naredne godine igrati Super ligu. – rekao je Urošević.

M. Pasuljević
Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *