RK Radnički 1964 organizovao Svetosavski turnir mlađih kategorija

Kategorija: Rukomet

Rukometni klub Radnički 1964 organizovao je tokom vikenda u hali „Jezero“ prvi po redu Svetosavski turnir mlađih kategorija. Učešće je uzelo šesnaest ekipa, koje su se takmičile u dve uzrasne kategorije.

Turnir je otvorio kapiten Radničkog 1964 Jovan Bogićević, koji je poželeo dobrodošlicu svim učesnicima i naglasio da je želja svih u klubu da ova manifestacija poprimi tradicionalni karakter.

Prvo je održano takmičenje u mini rukometu, uz učešće devet ekipa iz Jagodine, Smederevske Palanke, Lapova, Gornjeg Milanovca, Kraljeva i naravno Kragujevca. Rezultat je bio u drugom planu, a mališani su pokazali izuzetan talenat za ovu igru. Zato su na kraju svi učesnici nagrađeni zlatnim medaljama, zahvalnicama i rukometnim loptama.

Zatim je usledilo takmičenja u okviru Lige mlađih kategorija za 2005. godište i mlađe. Učestvovale su tri muške i četiri ženske ekipe. Kod dečaka najuspešnija je bila ekipa Omladinca iz Gornjeg Milanovca, a kod devojčica Radnički iz Sviljanca. Svim učesnicima su na kraju takmičenja uručeni prigodni pehari i zahvalnice.

Svoje viđenje turnira izneo je profesor Milan Petronijević, koordinator za mini rukomet u Rukometnom savezu Srbije. On je posebno istakao značaj RK Radnički 1964 na popularizaciji rukometa u regionu.

– Drago mi je da sam ispred Rukometnog saveza Srbije prisustvovao Svetosavskom turniru u organizaciji  RK Radnički 1964. Ovaj klub je dao veliki doprinos popularizaciji rukometa kroz projekat besplatne rukometne škole i mnogobrojne aktivnosti, u šta smo se danas i uverili. rekao je Petronijević.

Sledeće rukometno druženje ovakvog tipa planirano je dogodine za Svetog Savu.

Foto: R´64 MEDIA TEAM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *