RK Radnički 1964 pokreće besplatnu školu rukometa

Kategorija: Rukomet

Rukometni klub Radnički 1964 početkom septembra pokreće besplatnu školu rukometa za svu zainteresovanu decu iz Kragujevca. Na taj način bi se stvorila baza mladih, talentovanih igrača, koji bi kasnije dobili priliku da zaigraju i za prvi tim.

Rukomet u Kragujevcu je ponovo u ekspanziji, što dokazuju i rezultati Rukometnog kluba Radnički 1964, koji se prošle sezone „prošetao“ kroz Prvu ligu Zapad i izborio plasman u Super B ligu. Ono što je važno napomenuti, jeste da su maltene celokupan igrački kadar sačinjavali igrači iz Kragujevca.

To je put sa koga u ovom klubu ne žele da skrenu ni u budućnosti, pa se zato veliki značaj pridaje radu sa mlađim kategorijama. Tako je od igrača kadetskog uzrasta formirana druga ekipa Radničkog 1964, koja se minule sezone takmičila u seniorskom rangu, u Drugoj ligi Kopaonik, gde je zauzela četvrto mesto i pokazala zavidan potencijal. Pojedini igrači iz te ekipe već su dobili priliku da debituju za prvi tim i od njih se očekuje da u narednim godinama tek pokažu svoj puni potencijal.

Naravno, neophodno je stalno obnavljati bazu mladih igrača, pa su u Radničkom 1964 odlučili da pokrenu potpuno besplatnu školu rukometa, koja kreće početkom septembra.

Prema rečima Dragana Študera, trenera prve ekipe Radničkog 1964, ovo je dugoročan projekat, koji ima za cilj stvaranje sopstvene baze mladih igrača.

– Pokrećemo nešto što do sada nije bila praksa u sportu, a to je potpuno besplatna škola i to ne na mesec dana, pa članarina, već na duži vremenski rok. Ja ću se lično zalagati da ova škola bude zauvek besplatna. – ističe Študer i dodaje:

 – Već imamo dogovor sa nekoliko škola da sprovedemo svoje zamisli u dela i u narednih nekoliko godina stvorimo veliku bazu svojih igrača i respektabilnu školu rukometa, koristeći benefite grada Kragujevca kao školskog i univerzitetskog centra. To znači mladi igrači – akademski građani, kao što je trenutno situacija u prvom timu, gde su većina momaka akademski građani, a ostali studenti i učenici. 

Ova besplatna škola rukometa kreće 2. i 3. septembra u hali „Jezero“, a sa polaznicima će raditi treneri Veroljub Pajević, Dejan Radević, Andreja Barjaktarević, Vladimir Mladenović i naravno Dragan Študer.

Za detaljnije informacije i prijave na raspolaganju je Facebook stranica Besplatna škola rukometa Radnički 1964 Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *