Simovići osvetlali obraz

Kategorija: Rvanje
Facebooktwitteryoutubemail

U kragujevačkoj hali „Jezero“ juče je u organizaciji Rvačkog kluba Kragujevac održano državno prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom za mlađe seniore, na kome je učešće uzelo oko 90 mladih rvača do 23 godine starosti. Kragujevački rvači okitili su se sa tri medalje, od toga dve srebrne i jednom bronzanom.

Nikola Simović osvojio je srebro u kategoriji rvača do 82 kilograma, a medaljom istog sjaja okitio se i Nikolin brat Aleksandar u konkurenciji takmičara do 87 kilograma. Još jedan član RK Kragujevac Janko Milojević osvojio je bronzu u konkurenciji takmičara do 130 kilograma.

Nadomak osvajanja medalja bili su Aleksandar Radivojević i Adam Marković iz Kragujevca, odnosno Nemanja Rakić iz Radničkog, ali su u odlučujućim borbama pretrpeli poraze.

U ekipnoj konkurenciji najviše bodova osvojio je beogradski Radnički (150), drugoplasirani Partizan osvojio je tri boda manje (147), dok je treće mesto zauzeo somoborski Soko (110).

Ovo je bilo i prvo državno takmičenje u kalendaru Rvačkog saveza Srbije za 2019. godinu, koje je poslužilo kao prva značajna provera „orlića“ pred predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, koje će biti održano od 4. do 10. marta u Novom Sadu.

Foto: RK Kragujevac

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *