Slavija i Žeželj igraju finale Kupa grada Kragujevca (sreda, 16.30 h)

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Fudbaleri Vodojaže (beli dresovi) i Radničkog pre prošlogodišnjeg finala u Grošnici

Najmasovnije takmičenje na području Fudbalskog saveza Kragujevca privodi se kraju. U susretu zonaša Slavije i gradskog drugoligaša Žeželja iz Donje Sabante doneće se odluka ko će osvojiti pehar, koji je od prošle godine u vitrinama Radničkog 1923.

U ovom takmičenju startovalo je 38 klubova iz tri gradske lige, a kasnije su se priključili zonaši Arsenal, Sušica i Slavija, kao i srpskoligaš Šumadija 1903. Prošlogodišnji pobednik ekipa Radničkog 1923 startovala je kao srpskoligaš i u finalu u Grošnici savladala Vodojažu sa 2:0. Tada je kapitenu Ljubu Nenadiću pehar uručio Dalibor Jekić, potpredsednik FS grada Kragujevca.

Za pobednički pehar, koji se dodeljuje i u ovoj godini, nije učestvovao sadašnji prvoligaš sa „Čika Dače“, koji je direktno uključen u ovo takmičenje na nivou FSS, zbog čega je i konkurencija bila slabija. I pored toga najveće iznenađenje napravila je ekipa Žeželja iz Donje Sabante, koja je dospela i u finale, što predstavlja i najveći uspeh ovog kluba.

Podsetimo, u završnicu kup takmičenja na području FS grada Kragujevca za četvrto kolo plasiralo se sedam ekipa, u kome je izvlačenjem parova Slavija bila slobodna. Ekipa Žeželja eliminisala je prvoligaša Ćavu, Budućnost iz Resnika, bila je uspešnija od Kutolova, a Arsenal je pobedio mladi tim Šumadije 1903.

U polufinalu Slavija je eliminisala Budućnost, a Žeželj ekipu Arsenala, pa su tako ove dve pobedničke ekipe dospele i do finala Kupa grada.

Veliku prednost u ovogodišnjem finalu ima ekipa zonaša iz Bresnice, koja je vezala četiri pobede u borbi za bodove i opstanak u Zoni „Morava“. Ekipa Žeželja trenutno je u sredini tabele Druge gradske lige i dva ranga nižem takmičenju od svog rivala. Međutim, kup takmičenje je specifično i nosi i iznenađenja, što predstavlja i plasman u ovogodišnje finale ekipe iz Donje Sabante u konkurenciji kvalitetnijih ekipa, koje se takmiče u organizaciji FS grada Kragujevca.

Finalni susret Slavija – Žeželj odigraće se u sredu, 18. aprila, na veštačkoj travi pomoćnog terena stadiona „Čika Dača“ sa početkom u 16,30 časova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *