Stefanović i Pletikosić na spisku putnika za Peking

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Streljački savez Srbije objavio je spisak od trinaest strelaca, koji će braniti boje našeg nacionalnog tima na predstojećem Svetskom kupu u Pekingu, u periodu od 23. do 28. aprila. Među putnicima za kinesku prestonicu su i dva strelca kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić.

Stefanović, koji se nedavno okitio ekipnim srebrom na Evropskom prvenstvu u Osijeku, pokušaće da ponovi uspeh od pre dve godine, kada je u Gabali osvojio zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom, uz svetski rekord finala. 34-godišnji Kragujevčanin u Pekingu će se, pored gađanja vazadušnom puškom, oprobati u trostavu i miksu.

Za veterana Stevana Pletikosića Svetski kup u Pekingu predstavljaće još jedno u nizu velikih takmičenja na kome će prezentovati svoju zemlju. Zahvaljujući brojnim uspesima i medaljama u svojoj bogatoj karijeri, Pletikosić se sa valjanim razlogom ubraja među najuspešnije srpske strelce u istoriji ovog sporta na našim prostorima. Nema sumnje da će ovaj 47-godišnji Kragujevčanin i u Pekingu biti među ozbiljnim kandidatima za pobednički podijum u disciplini trostav.

Pored Pletikosića i Stefanovića, Srbiju će u Pekingu predstavljati još i Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Marija Malić (puška), Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov, Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Bobana Momčilović Veličković (pištolj).

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *