Stefanović i Pletikosić predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u Čangvonu

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije doneo je odluku o sastavu seniorske reprezentacije Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 31. avgusta do 15. septembra u Čangvonu (Južna Koreja). Na spisku se nalazi trinaest srpskih strelaca, među kojima i članovi kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić.

Milutin Stefanović, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Gabali i srebra na Evropskom prvenstvu u Mariboru prošle godine, takmičiće se u dve discipline – vazdušna puška i trostav.

Milutinov klupski kolega, iskusni Stevan Pletikosić, koji u svojoj bogatoj riznici ima olimpijsku bronzu iz Barselone, dva srebra sa Svetskih prvenstava u Milanu 1994. i Zagrebu 2006. godine, kao i dva zlata sa finalnih turnira Svetskog kupa (Minhen 1991. i Rio 2008. godine), predstavljaće Srbiju u trostavu.

Za rezervu u takmičenju puškom određen je još jedan član „Čika Mate“ Stevan Jovanović.

Seniori

Vazdušna puška : Milutin Stefanović  („Čika Mata“, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Milenko Sebić (Crvena zvezda).

MK puška trostav: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Stevan Pletikosić („Čika Mata“).

Rezerva za obe discipline je Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“). Rezerva: Zoran Vujić (Policajac).

 

Seniorke

Vazdušna puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo , Stara Pazova).

MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Dragana Todorović (Novi Beograd  – Ušće).

Rezerva za obe discipline puškom je Milica Babić (Pobednik)

Vazdušni i MK pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011) i Bobana Momčilović Veličković (Bor 030). Rezerva za vazdušni pištolj je Jelena Tomić (Kikinda), a za malokalibarski Aleksandra Ristović (Zvezdara).

Mešoviti parovi vazdušnom puškom i pištoljem biće sastavljeni od strelaca koji nastupaju u pojedinačnim disciplinama, dok će juniorska reprezentacija biti određena posle turnira u Plzenu (11 – 15. juli).

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *