Stefanoviću pojedinačno, a „Čika Mati“ ekipno zlato u Kupu Srbije

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Finalni turnir Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, koji je proteklog vikenda održan u Smederevu, nije doneo previše iznenađenja. Favoriti su u potpunosti opravdali očekivanja, pa je tako Milutin Stefanović trijumfovao u gađanju vazušnom puškom, dok je kragujevački „Čika Mata“ petu godinu zaredom bio najbolji u ekipnoj konkurenciji.

Nakon sjajnog rezultata na „Vojvodina kupu“ prethodnog vikenda, Stefanović je i u Smederevu potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred nastupajuće Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Đeru (16. – 26. februar).

33-godišnji Kragujevčanin, inače član Streljačkog kluba „Čika Mata“, do trijumfa u finalu došao je sa 251,6 pogođenih krugova, čime je za sedam desetih delova kruga nadmašio dosadašnji, vlastiti nacionalni rekord finala, koji je postigao na Svetskom kupu u Gabali prošle godine zajedno sa Kinezom Jaom i Kamenskim iz Rusije. Iza Stefanovića završili su junior Đorđe Savić (Oko sokolovo) i Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Zapažen rezultat ostvario je još jedan takmičar „Čika Mate“ Marko Ivanović, koji u konkurenciji juniora, u disciplini vazdušna puška, zauzeo drugo mesto.

Ovi rezultati kragujevačkih strelaca bili su dovoljni da „Čika Mata“ petu godinu zaredom ponese epitet najuspešnijeg kluba u Kupu Srbije.

Foto: SSS

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *