Stefanoviću za dlaku izmakla medalja na Svetskom kupu u Minhenu

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Jedan od najboljih srpskih strelaca današnjice, Kragujevčanin Milutin Stefanović, nije imao sreće drugog dana Svetskog kupa u Minhenu, pošto je u samoj završnici gađanja malokalibarskom puškom iz trostava ispustio treće mesto i medalju.

Naime, Stefanović je tokom finalnog nadmetanja čvrsto držao petu poziciju, da bi u stojećem stavu iznenada izbio na treću poziciju. Nažalost, u odlučujućim trenucima zadrhtala je ruka sjajnom Kragujevčaninu, usledio je najlošiji hitac u finalu (8,2), koji ga je i koštao pobedničkog postolja.

– Fudbalskim žargonom rečeno, Milutin je „pogodio stativu“, pošto je u poslednjem metku izgubio medalju, ali značajno je to da je po drugi put zaredom ušao u finale Svetskog kupa malokalibarskim oružjem – istakao je u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Zlato je na kraju pripalo Kinezu Haoranu Jangu, svetskom prvaku vazdušnom puškom, koji je sa 465,3 pogođenih krugova za 1,2 kruga nadmašio svetski rekord finala u vlasništvu Amerikanca Metju Emonsa. Drugo mesto pripalo je olimpijskom i svetskom vicešampionu u trostavu Rusu Sergeju Kamenskom, dok je kao trećeplasirani završio Italijan Marko de Nikolo.

Foto: SSS

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *