Stevoviću dve medalje u target-sprintu na „Memorijalu Ištvan Poljanac“

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Nikola Stevović osvojio je dve medalje u novoj streljačkoj disciplini target-sprint, na petom memorijalnom turniru „Ištvan Poljanac“ u Beogradu.

Target-sprint je streljačka disciplina koja kombinuje trčanje i streljaštvo, po uzoru na norveški biatlon. Takmičari su u obavezi da trče na deonici dugoj 1 200 metara, pri čemu kada pređu 400 i 800 metara izlaze na vaternu liniju i gađaju vazdušnom puškom pet meta sa udaljenosti od 10 metara. Tek kada pogode svih pet meta, takmičari mogu da nastave trku.

U konkurenciji takmičara iz Srbije i Mađarske, Nikola Stevović se okitio sa dve medalje, zlatnom u miksu i srebrnom u pojedinačnoj konkurenciji.

Stevović je u miksu nastupio zajedno sa Nedom Obradović iz SK „Crvena zvezda“ i osvojio prvo mesto ispred još jednog srpskog para Vranešević/Ajeti.

U pojedinačnoj konkurenciji, Stevović je zauzeo drugo mesto iza osamnaestogodišnjeg Mađara Gerga Bače.

Nikola Stevović bio je ujedno i jedini predstavnik „Čika Mate“ na ovom turniru, koji se petu godinu zaredom održava u znak sećanja na potpukovnika Ištvana Poljanca (1967 – 2013), dugogodišnjeg trenera i predsednika Akademca, kluba koji je pre dve godine obeležio 60 godina od osnivanja.


Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *