„Studenti“ ponovo na okupu: Cilj – iskorak u Evropi

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

U dobrom raspoloženju i sa maksimalnim mogućim ambicijama, kragujevački Ekonomac započeo je pripreme za novu takmičarsku sezonu. Pored odbrane duple krune, „studenti“ u nastupajućoj sezoni prevashodno žele da naprave dodatni iskorak na evropskoj sceni.

Igrači desetostrukog šampiona Srbije okupili su se prvog avgustovskog dana u hali „Jezero“, kako bi krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu. Prvoj prozivci trenera Predraga Rajića odazvali su se svi prvotimci, uključujući novalije Marka Perića i Brazilca Divaneija. Izostao je samo iskusni Ukrajinac Dmitri Sorokin.

Igračima kragujevačkog tima jasno su predočene ambicije vezane za nastupajuću sezonu, a one su uglavnom vezane za što bolji rezultat u Ligi šampiona. Nije tajna da najbolji srpski futsal klub već godinama unazad pokušava da se domogne završnog turnira Starog kontinenta, pa će to biti glavni cilj i u nastupajućoj sezoni.

U skladu sa tim, već su načinjeni prvi značajni koraci angažovanjem dva „superstara“, kapitena reprezentacije Srbije Marka Perića i Brazilca Divaneija, nekadašnjeg igrača lisabonskog Sportinga i Kairata. Prelazni rok za srpskog šampiona nije završen, pošto se planira dovođenje barem još jednog igrača „zvučnog“ imena.

Ono što je takođe važno napomenuti, jeste to da je kostur ekipe iz prethodne sezone gotovo u potpunosti sačuvan. Klub su napustili jedino Vitali Borisov, Marko Pršić i Denis Ramić.

U Ekonomcu sa velikom pažnjom prate razvoj mladih igrača koji nastupaju za B tim. Od njih se očekuje da u dogledno vreme postanu okosnica prvog tima i nastave dominaciju kragujevačkog kluba na domaćoj sceni.

Igrači šampiona Srbije treniraće u Kragujevcu do 10. avgusta, kada će krenuti put stare baze na Zlatiboru, gde će boraviti do 23. avgusta. U planu je i odgravanje nekoliko kontrolnih utakmica za koje se uveliko traže rivali.

Foto: ekonomac.com

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: „Studenti“ ponovo na okupu: Cilj – iskorak u Evropi

  1. Dobry clanek, hezky blog! 🙂

    Branka
    8. avgusta 2018. at 08:39
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *