„Studenti“ spremni za najveći izazov u sezoni

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Igrači kragujevačkog Ekonomca otputovali su u Barselonu, gde ih u periodu od 15. do 18. novembra očekuje učešće na turniru grupe B Elitne runde Lige šampiona. Rivali srpskog šampiona na ovom turniru biće domaćin Barselona, ruska Ugra i najbolji tim Poljske Rekord Bjelsko-Bjala.

Konačno je došao i taj trenutak odluke, koji bi trebao da pruži odgovor da li je ova ekipa Ekonomca kadra da konačno ostvari dugogodišnji san o plasmanu na završni turnir Lige šampiona.

Nažalost, žreb ove godine nije bio naklonjen popularnim „studentima“, s obzirom da ih je svrstao u vrlo jaku grupu sa dva bivša šampiona Evrope i prvakom Poljske.

Glavni favorit za prvo mesto u grupi svakako je domaćin Barselona, dvostruki osvajač Lige šampiona, i ekipa koja je prošle godine zaustavila srpskog šampiona na završnom koraku ka Fajnal-foru. Tu je naravno i ruska Ugra, takođe nekadašnji prvak Evrope, iza koje stoji moćni „Gasprom“, a nikako ne treba potceniti ni šampiona Poljske Rekord Bjelsko-Bjalu, koji može da bude vrlo neugodan protivnik.

– Barselona je u prošlogodišnjem trileru, kada su nijanse odlučivale, uspela da nas izbaci i ode na završni turnir, tako da su oni svakako favoriti i sada. Rusi posle blage finansijske i rezultatske krize ponovo imaju izuzetno jaku ekipu, dok su Poljaci veoma tvrda ekipa, koja dolazi rasterećena na turnir i može da predstavlja potencijalnu „minu“ za sve rivale u grupi. – ocenjuje Nemanja Momčilović, golman Ekonomca.

Shodno kvalitetu rivala u grupi, Kragujevčani su pristupili veoma ozbiljnim pripremama za predstojeći turnir, u sklopu kojih su odigrali i dva prijateljska meča sa kazahstanskim Kairatom. Iako su u oba susreta poraženi (0:3 i 3:4), učenici Predraga Rajića stekli su neprocenjivo iskustvo za nastupajuće mečeve u Ligi šampiona.

– Mi smo radili vrlo dobro u proteklom periodu, tako da smo spremni za turnir. Svesni smo da je klub iz godine u godinu sve bliži plasmanu na Fajnal-for i daćemo sve od sebe da ove godine napokon uspemo u tome. – poručio je Momčilović.

Delegaciju Ekonomca u katalonskoj prestonci predvodiće prof. dr Veroljub Dugalić, čelni čovek kluba. Uz njega biće glavni opertavci kluba Nikola Frižović i Milovan Đurđević. Medicinski tim činiće dr Vanja Dugalić i fizioterapeut Dragan Janković, a tu je i ekonom Branislav Đukić.

Sportski sektor predvodi trener Predrag Rajić sa svojim saradnicima Vidanom Bojovićem i Zoranom Rakićevićem, a od igrača put Barselone krenuli su golmani Momčilović, Antonić i Milanović, zatim Perić, Matijević, Igor, Tales, Rnić, Divanei, Ugo, Sorokin i Rajčević.

Prvu utakmicu na turniru srpski šampion igra 15. novembra od 21 čas i 15 minuta protiv domaćina Barselone. Potom sledi duel sa Ugrom (16. novembar, 18.30 h) i na kraju sa poljskim prvakom Rekord Bjelsko-Bjalom (18. novembar, 11 h).

Pored turnira u Barseloni, u isto vreme igraju se i utakmice u preostale tri grupe Elitne runde. Plasman na završni turnir Lige šampiona, koji bi trebao da bude održan od 25. do 29. aprila 2019. godine, obezbediće samo prvoplasirane ekipe iz svake od ove četiri grupe.

M. P.
Foto: ekonomac.com

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *