„Studenti“ zasukli rukave: Cilj – odbrana duple krune

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Igrači kragujevačkog Ekonomca od juče su ponovo u trenažnom procesu. Trener Predrag Rajić je okupljenim prvotimcima najpre saopštio plan priprema, nakon čega je odrađen i prvi trening u novoj 2019. godini.

Ambicije popularnih „studenata“ su jasne i vezane su za odbranu duple krune, čime bi se potvrdila višegodišnja dominacija na domaćoj sceni. Prirotet je svakako prvenstvo, odnosno osvajanje jedanaeste titule šampiona države, koja bi poslužila i kao „ulaznica“ za Ligu šampiona.

„Studenti“ su dosadašnjih jedanaest kola u Prvoj ligi Srbije odigrali bez greške i sa maksimalnim učinkom. Ipak sezona je duga, a Kragujevčane očekuje još veliki broj utakmica na oba domaća fronta, zbog čega je izuzetno važno da igrači srpskog šampiona odrade kvalitetno zimske pripreme.

Ono što će treneru Rajiću i njegovom stručnom štabu umnogome olakšati posao u prvoj fazi priprema, jeste to što je većina igrača Ekonomca zimsku pauzu provela „radno“, nastupajući na turnirima širom bivše Jugoslavije, tako da neće imati problema sa ulaskom u trenažni proces.

U početnoj fazi priprema uglavnom će se raditi na fizičkoj pripremi prvotimaca, a od druge nedelje sledi nešto ozbiljniji rad. Za 27. januar ugovoren je i prvi kontrolni susret sa Konjarnikom, a moguće je da to bude i jedina provera srpskog šampiona u okviru ovih priprema.

Kada je u pitanju igrački kadar, dres srpskog šampiona za sada je zadužio samo povratnik Srđan Ivanković, reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u prvi tim ponovo su prekomandovani talentovani Andreja Stojčevski i Lazar Milosavljević. Klub je tokom zimske pauze napustio samo Slobodan Rajčević, koji karijeru nastavlja u Libanu, dok će Brazilac Divanei odsustvovati duži vremenski period usled povrede.

Sezona u Prvoj futsal ligi Srbije nastavlja se 8. februara, kada će Ekonomac u okviru 12. kola ugostiti ekipu Vranja.

Foto: ekonomac.com

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *