Šumadinke otvaraju novu sezonu protiv Subotičanki (nedelja, 20 h)

Kategorija: Košarka

Novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Srbije košarkašice kragujevačke Šumadije započinju u nedelju, 8. oktobra, kada će od 20 časova u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti subotički Spartak.

Šumadija je tokom leta pretrpela brojne promene u igračkom kadru, a doveden je i novi trener Nenad Nikolić, provereni stručnjak, poznat po predanom radu sa mladim i talentovanim kragujevačkim košarkašima i košarkašicama.

Kada su u pitanju pojačanja, najviše se očekuje od izuzetno talentovane Sare Raičević, mlade crnogorske reprezentativke, koja je prošle sezone nastupala za podgoričku Budućnost. Među novajlijama su još i Anđela Spahić, Bojana Ranković i Natalija Spaić.

Ekipa Šumadije se još od polovine avgusta pripremala i uigravala za start nove sezone, u kojoj ima jasnu ambiciju da obezbedi opstanak u Prvoj ligi Srbije. Pobeda protiv popularnih „Golubica“ u nedelju bila bi značajan korak ka tom cilju.

– Jako se radujem početku sezone jer smo naporno radile celo leto. Iako se skoro ceo igrački kadar promenio, kao i trener, ambicije kluba su da postignemo što bolju poziciju na tabeli. Zadovoljna sam radom i hemijom u ekipi. U nedelju očekujem da damo svoj maksimum i pobedom započnemo prvenstvo. Pozivam sve ljubitelje ženske košarke, a i košarke uopšteno, da dođu i podrže nas u što većem broju. – poručuje Neda Martinović, novi kapiten Šumadije.

Neda Martinović

Šumadinke do sada nisu nikada doživele poraz od Subotičanki u Kragujevcu, pa je za očekivati da se ta tradicija nastavi i u nedelju.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *