Sušičani na tri fronta bez poraza (FOTO)

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

Kadeti Sušice poput starijih klupskih drugova „kolo vode“ i tresu mreže protivnika bez poraza

Pored seniora koji vode na tabeli Šumadijko–raške zone bez poraza, Fudbalski klub Sušica ima uspešne i mlađe selekcije koje se takmiče u ligama pod patronatom Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Pioniri i kadeti u dosadašnjem delu takmičenja ne znaju za poraz, a bili su i najefikasniji u poređenju sa svojim vršnjacima.

Ako je suditi po broju ekipa koje su uključene u takmičenje, onda se za FK Sušicu može reći da je na pravom putu kada je u pitanju stvaranje igrača u sopstvenom pogonu. Ovaj klub u takmičarskom pogonu ima pet ekipa: pored prvog tima koji se nadmeće u Šumadijsko-raškoj zoni, tu su još četiri mlađe selekcije koje se takmiče u kadetskoj, pionirskoj i ligi petlića na teritoriji Kragujevca.

Pored masovnosti, u Sušici se vodi računa i o kvalitetu, o čemu se brinu mladi i stručni treneri, što daje dobre rezultate. Postoje i dobri uslovi za rad, jer pored velikog terena klub raspolaže i terenom sa veštačkom travom, koji se maksimalno koristi .

Od tri kragujevačka zonaša Sušica trenutno postiže najbolje rezultate na tri fronta i to bez poraza, čime se trenutno retko koji klub u Kragujevcu može pohvaliti. Prvi tim je ozbiljno krenuo prema cilju, a to je plasman u Srpsku liga. Posle 11 odigranih kola seniori su na čelu tabele Šumadijsko-raške zone sa dva boda prednosti u odnosu na kraljevačku Slogu. Do sada su osvojili 25 bodova i zabeležili sedam pobeda, uz četiri remija i jedini su u zoni bez poraza. Najbolji strelac u ovom rangu takmičenja je Predrag Peđa Živadinović sa 10 pogodaka.

Predrag Peđa Živadinović postigao je deset golova za prvi tim Sušice
(Foto: M. Jovičić)

Njihovim stopama kreću i „klinci“ koji treba da ih zamene.

Imamo preko sto dečaka, koji treniraju tri puta nedeljno, i to utorkom, sredom i petkom, pre i posle podne, a utakmice igraju subotom i nedeljom. Koordinator rada sa mlađim selekcijama je trener Dušan Đalović, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Mirko Jovanović“, inače trener sa Uefinom „A“ licencom, a trener je i Uroš Đusić, dok sa golmanima radi Goran Momčilović. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da pored uspešnog prvog tima, imamo kvalitetne pionire i kadete, koji „voze“ kao i seniori bez poraza u ovoj sezoni, što ukazuje da se kod nas sa decom dobro radi –  ističe za KG sport.info Milisav Buca Radisavljević, sekretar prvog tima i mlađih selekcija u Sušici.

U Kadetkoj ligi FSGKG učestvuje osam ekipa. Pored mlađih selekcija kragujevačkih klubova, u takmičenje ovog ranga uključeni su Gruža, Karađorđe iz Rače i Šumadija (Toponica). Posle osam odigranih kola Sušica je na prvom mestu sa sedam pobeda, jednim remijem, bez poraza i sa 21 osvojenim bodom, a drugi je Karađorđe iz Rače sa tri boda manje.

Najubedljiviju pobedu kadeti Sušice zabeležili su protiv Korićana, kojima su napunili mrežu – 12:0. Na osam utakmica postigli su 40, a primili samo dva gola. Najbolji strelac u ovoj ligi je Milan Marković, koji je 14 puta primorao protivničke golmane da vade loptu iz mreže.

U prethodnom kolu kadeti Sušice pobedili su Jedinstvo u Petrovcu sa 4:0.

Pioniri Sušice su još efikasniji. Na sedam utakmica postigli su 47 golova, a primili samo jedan. Zabeležili su šest pobeda i samo jedan remi i osvojili 19 bodova. Trenutno su na drugom mestu sa dva boda manje od pionira Radničkog 1923, ali imaju i dve utakmice manje. Više od polovine ukupno datih golova postigli su Aleksandar Denović (13) i Mateja Bojović (12).

Pioniri Sušice postigli su 47 golova na sedam utakmica

U ovoj konkurenciji takmiči se 12 ekipa. Pored Radničkog i Sušice, tu su još pioniri Slavije, Apolona 4, Šumadije (Toponica), Sloge (Batočina), Karađorđa (Topola), Ćave, Arenala, Karađorđa (Rača), Gruže i Fitnesa.

U prethodnom kolu pioniri Sušice pobedili su Karađorđa iz Topole sa 7:0, a najubedljiviji su bili protiv vršnjaka Karađorđa iz Rače pobedom od 10:0.

Imamo i dve ekipe petlića, od kojih se mlađi takmiče u ligi „Fudbal 9“, na kraćem terenu između dva šesnesterca i sa po devet igrača. Njima se rezultati ne boduju i najvažnije je da „klinci“ stiču fudbalske navike i međusobno se druže.

Mlađi petlići Sušice ne „jure“ bodove već igraju i druže se

Inače u Ligi petlića FSGKG Sušica je na četvrtom mestu sa 13 bodova, a u narednom kolu u subotu dočekuju vršnjake iz Šumadije 1903.

– U petak imamo dve utakmice na stadionu u Sušici. Pioniri će od 10 sati igrati jednu od dve zaostale utakmice sa Apolonom 4 i to je gradski derbi. U drugom susretu od 12 sati kadeti dočekuju Šumadiju iz Toponice – informisao nas je sekretar Sušice Radisavljević.

Petlići Sušice u subotu dočekuju svoje vršnjake sa Bubnja

Tekst: M. Jovičić
Foto: FK Sušica

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *