Teodora Vukojević pomera granice: Dva zlata i dva nacionalna rekorda za mladu Kragujevčanku na Kupu Srbije

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail
BRILJIRALA: Teodora Vukojević

Finale Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem u Smederevu obeležila je dominacija strelaca kragujevačkog „Čika Mate“, koji su osvojili tri pojedinačne i jednu ekipnu titulu. Najbolji utisak ostavila je Teodora Vukojević sa dva osvojena zlata i dva oborena državna rekorda, a zlatnom medaljom okitio se i Milutin Stefanović.

Teodora Vukojević je objedinjavanjem titula u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji još jednom potvrdila ogroman potencijal. Sjajna Kragujevčanka je pored osvojenih medalja uspela da obori i dva državna rekorda, jedan u juniorskoj, a drugi u seniorskoj konkurenciji, što je zaista rezultat vredan pažnje.

U takmičenju juniorki, Teodora je slavila sa 252,0 pogođena kruga i za 1,1 krug nadmašila aktuelni juniorski rekord Srbije u vlasništvu Kristine Lazarević. Ovde se mlada takmičarka „Čika Mate“ nije zaustavila, već je drugog dana turnira uspela da trijumfuje u apsolutnoj kategoriji, takođe uz novi nacionalni rekord. Naime, Teodora je „upucala“ 252,7 krugova, što je za 1,4 kruga bolji rezultat u odnosu na aktuelni državni rekord Andree Arsović.

U nadmetanju seniora vazdušnom puškom, Milutin Stefanović nije imao dostojnog rivala. Jedan od najboljih srpskih strelaca današnjice opravdao je ulogu favorita i trijumfovao sa 251,1 pogođenim krugom, što je za pola kruga slabiji rezultat od trenutnog državnog rekorda, takođe u vlasništvu Stefanovića.

OPRAVDAO EPITET FAVORITA: Milutin Stefanović

Muška posada „Čika Mate“, u sastavu Stefanović, Pletikosić i Jovanović, šestu godinu zaredom ponela je epitet najbolje ekipe u nadmetanju seniora vazdušnom puškom.

ŠAMPIONI IZ LEPENIČKOG BULEVARA

KOMŠIJE: Teodora Vukojević i Milutin Stefanović

Ono što je zajedničko Teodori Vukojević i Milutinu Stefanoviću, pored izvanrednih rezultata u streljaštvu, jeste i to što su prve komšije.

Naime, i Milutin i Teodora su iz istog solitera u Lepeničkom bulevaru 31, poznatom po tome što se u njemu uglavnom rađaju muška deca, a očigledno i šampioni.

Foto: SD „Čika Mata

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *