Tešović: „Najbitnije je da smo probili led“

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

Po završetku utakmice Radnički 1923 – Sloboda svoje opservacije izneli su treneri oba tima. Trener Radničkog Darko Tešović smatra da je ova pobeda jako važna za samopouzdanje njegove ekipu, dok je trener Slobode Milan Bosanac zadovoljan izdanjem njegovih pulena, s obzirom na okolnosti u kojima se klub nalazi.

Iako su na brzinu oformili igrački kadar, Užičani su današnjom partijom na „Čika Dači“ pokazali da ove sezone neće biti „topovsko meso“, bez obzira na sve probleme sa kojima se ovaj klub suočavao tokom leta.

– I pored poraza zadovoljan sam izdanjem svoje ekipe, jer su momci dali svoj maksimum, uzevši u obzir koliko smo vremena imali za pripreme. Pred nama je veliki posao i ja sam ubeđen da ćemo ubrzo doći do željenih rezultata. – izjavio je trener Slobode Milan Bosanac, uz čestitke domaćinu na trijumfu.

Trenerski debi Darka Tešovića na klupi Radničkog 1923 ovenčan je pobedom. Bez obzira na pozitivan ishod, trener kragujevačkog prvoligaša uočio je određene nedostatke u igri svojih pulena, koje pripisuje prevashodno tremi.

–  Jedna čvrsta i odgovorna igra moje ekipe danas, uz dosta grešaka, koje su opravdane budući da je ovo prva takmičarska utakmica i da su se momci tek skupili, a tu je i izvesna trema, koja je neminovna kada igrate pred ovakvom publikom kao što je kragujevačka. Pored svega toga uspeli smo da pobedimo, postignemo dva gola, stvorimo još par šansi i sve u svemu zadovoljan sam jer je ovo veoma bitna stvar za samopouzdanje ovih momaka. – podvlači Tešović.

Pobeda protiv Užičana podigla je i lestvicu očekivanja među navijačima Radničkog 1923. Međutim, Tešović ističe da je ovo tek početak jednog dugotrajnog procesa i da će njegova ekipa vremenom rasti i pružati još bolje partije.

– Ovo što mi radimo je jedan dugoročan posao i ovo danas je samo jedan deo onoga što ekipa Radničkog može da pruži. Imamo mladu ekipu od koje ja kao trener uvek težim da izvučem više i ujedno podstičem igrače da i oni sami to isto misle. Mi smo tek počeli da se trkamo. Staza je veoma dugačka i niko nema pravo da nakon jednog kola kaže da će stići prvi na cilj ili ispasti iz trke. Ja verujem u ove momke i ne sumnjam da će pružiti još više kada se budu oslobodili. Najbitnije da smo „probili led“, dobili ovu utakmicu i sada polako razmišljamo o narednim izazovima. – dodao je trener kragujevačkog prvoligaša.

M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *