Trakić i Maksimović na pobedničkom postolju

Kategorija: Ostali sportovi
Facebooktwitteryoutubemail

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kragujevac“, Strahinja Trakić i Veljko Maksimović, osvojili su prva dva mesta u apsolutnoj konkurenciji na trci prvenstva Srbije u kros duatlonu, koja je minulog vikenda održana u Kačarevu.

Trakiću je pripalo zlato, dok se njegov klupski kolega Maksimović morao zadovoljiti srebrom.

– Trka se sastojala od 3 km trail trčanja, 12 km maintain bike-a i jos 2 km trčanja. To je ujedno bilo prvenstvo Srbije u kros triatlonu. Prošle godine sam na toj trci bio drugi, tako da sam zadovoljan što sam popravio plasman. Sada čekam da vidim da li ću upasti na startnu listu za Svetsko prvenstvo koje se održava u Australiji 15. septembra i državno prvenstvo u poludistanci 22. septembra u Beogradu. – izjavio je Trakić

Na stazi kraj jezera u Kačarevu nadmetali su se i takmičari mlađih uzrasnih kategorija. Oni su se borili za nove bodove u okviru STU kupa.

I ovde su članovi KES Kragujevac bili uspešni. Iva Pavlović je osvojila srebro u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok je Maša Marković zauzela prvo mesto u trci početnika.

Na državnom prvenstvu u Kačarevu učestvovalo je oko sedamdesetak takmičara iz čitave Srbije.

Naredno takmičenje prema kalendaru Srpske triatlonske unije jeste prvenstvo Srbije u sprint distanci, koje će biti održano 19. avgusta u organizaciji Triatlon kluba „Sprint“ iz Sombora.

Foto: KES Kragujevac FB

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *