Treće uzastopno evropsko zlato za Kragujevački univerzitet u basketu 3×3

Kategorija: Košarka

Treći put zaredom Univerzitetska reprezentacija Kragujevca trijumfovala je na Evropskom prvenstvu u basketu 3 na 3, koje je održano u Splitu. Kragujevački studenti su u ovogodišnjem finalu bili bolji od ekipe Univerziteta iz Sankt Peterburga, rezultatom 21:17.

Boje Kragujevačkog univerziteta ove godine branili su Ivan Nedeljković, član prošlogodišnje ekipe koja se domogla zlata u Rijeci, i tri Filipa – Filip Simić, Filip Pejović i Filip Popović.

Ova ekipa je u preliminaroj fazi savladala Prekarpatski univerzitet Vasil Stefanik iz Ukrajine (21:10), zatim Univerzitet Ćirila i Metodija iz Bugarske (22:6), veoma jaki Univerzitet iz Sankt Peterburga (21:13), potom Sveučilište Sever iz Varaždina (21:10) i na kraju ekipu Tehničkog univerziteta iz Turske (21:17).

Kragujevački studenti su u četvrtfinalu bili bolji od kolega iz Đenove sa 21:11, da bi u polufinalu „pala“ i druga ekipa Sveučilišta iz Splita (21:17).

U finalu je usledio još jedan meč sa ekipom Univerziteta u Sankt Peterburgu, koju je predvodio 128. igrač sveta Šalva Šatašvili. Naši momci su još jednom slavili protiv kolega iz Rusije sa 21:17, čime su došli do treće uzastopne titule prvaka Evrope.

Podsetimo da pored tri evropske titule, Kragujevčani u svojoj riznici imaju i titulu svetskog univerzitetskog prvaka, osvojenu 2012. godine u Kragujevcu, srebro sa prvog Evropskog prvenstva u Roterdamu 2013. godine, te bronzu sa Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *