Tri medalje za kragujevačke rvače na juniorskom prvenstvu Srbije

Kategorija: Rvanje
Facebooktwitteryoutubemail

Grad Sombor je proteklog vikenda bio domaćin državnog prvenstva za juniore u rvanju grčko-rimskim stilom. U žestokoj konkurenciji rvači kragujevačkih kluba okitili su se sa ukupno tri medalje, jednom srebrnom i sa dve bronzane.

Rvački klub Radnički nastupio je sa četiri takmičara, a najuspešniji su bili Luka Vukadinović i Nemanja Rakić, koji su osvojili bronzane medalje. Daliboru Đuriću i Daliboru Ibraimoviću medalje su bile na dohvat ruke, ali su se na kraju morali zadovoljiti osvajanjem četvrtog mesta u svojim kategorijama.

Rvački klub Kragujevac je zbog bolesti i povreda pojedinih rvača imao samo tri predstavnika na ovom prvenstvu. Nikola Simović je u kategoriji takmičara do 82 kilograma osvojio srebrnu medalju, dok su Aleksandar Simović i Bojan Dončić izgubili borbe za bronzu.

Ekipno najuspešniji na prvenstvu bili su rvači somborskog Sokola, koji su se okitili sa po dve zlatne, srebrne i bronzane medalje. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je rvačima Sente, a treće ekipi Mladosti iz Valjeva.

Naredni izazov za kragujevačke rvače biće državno prvenstvo za seniore, koje će se održati 26. maja u Somboru.

PERICA DIMITRIJEVIĆ U BUNDES LIGI

Rvač Radničkog Perica Dimitrijević novi je član Rvačkog kluba Witten, člana Bundes lige, inače najkvalitetnije lige na svetu. Ovo je još jedna potvrda kvalitetnog rada u Rvačkom klubu Radnički, koji već godinama unazad stvara asove ovog sporta.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *