Trifun Dašić najbolji bokser 56. „Beogradskog pobednika“

Kategorija: Boks
Facebooktwitteryoutubemail

U DRUŠTVU VELIKANA: Trifun Dašić (Foto: Bokserski savez Srbije)

Bokser kragujevačkog Radničkog Trifun Dašić proglašen je za najboljeg borca i šampiona prestižnog međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“, koji je održan po 56. put u srpskoj prestonici. Dašić je na taj način sebe svrstao u red bokserskih legendi, koje su osvajale ovo prestižno priznanje kroz istoriju „Beogradskog pobednika“, poput Mate Parlova, Tadije i Slobodana Kačara, Svetomira Belića, Miodraga Perunovića i mnogih drugih.

U konkurenciji više od 180 boksera iz 22 zemlje, Trifun Dašić je svojom bokserskom veštinom i karakterom pobednika očarao publiku u hali „Pinki“ i zasluženo podigao trofej, koji od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom ljubitelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku u istoriji Beograda – Branku Pešiću.

Kragujevački bokser je u finalnoj borbi srednje kategorije (do 75 kg) pobedio Francuza Bengoro Bambu sa 5:0 i tako odbranio čast Srbije u završnoj večeri. Ovaj uspeh mladog Dašića ujedno je i potvrda odličnog rada u Bokserskom klubu Radnički, koji je nedavno imao i predstavnika na Evropskom prvenstvu za mlade boksere u Italiji (Slobodan Jovanović).

Pored Dašića priznanja su pripala i Brazilcu Vandersonu Oliveiru (najbolji tehničar), Rusu Turalu Kulievu i Turčinu Onuru Sipalu (najborbeniji par), Anđeli Branković (najbolja bokserka), Miloradu Gligiću (najbolji sudija), dok je nagradu za najbolju reprezentaciju osvojila selekciji Brazila.

Pobednički trofej Trifunu Dašiću uručio je Lazar Pešić, sin Branka Pešića, a ovogodišnje izdanje „Beogradskog pobednika“ ispratili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i legende srpskog boksa Miodrag Perunović, Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ljubiša Vasiljević, Slobodan Kačar i mnogi drugi.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *