Trijumf Darka Živanovića na Beogradskom polumaratonu

Kategorija: Atletika

Kragujevčanin Darko Živanović pobednik je prvog Beogradskog polumaratona. Živanović je po izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima stazu dugu 21 km istrčao za 1 sat, 12 minuta i 23 sekunde i tako se upisao u istoriju kao prvi pobednik ovog takmičenja.

Inače, naš maratonac je do trijumfa došao u samom finišu trke, nakon što je u ciljnoj ravnini uspeo da prestigne Kenijca Stenlija Kipropa, učesnika i pobednika mnogih trka i kroseva u Srbiji.

– Prvih 16 kilometara trčali smo u grupi, a onda je Kiprop pojačao tempo i napravio kilometar prednosti pre povratka na Brankov most. Međutim, u samoj završnici počeo sam da ga sustižem i u poslednjem kilometru uspeo sam i da ga prestignem. Bilo je hladno i mokro, ali vetar nije bio mnogo jak i bilo je lepo trčati Beogradom. – rekao je Živanović po završetku trke.

U ženskoj konkrenciji trijumfovala je Radmila Đurđević ispred Nataše Ćulafić. Takođe, pored polumaratona, trčalo se i na stazi od 10 km. Tu je u muškoj konkurenciji slavio Nikola Bursać, a u ženskoj Biljana Cvijanović.

Prvo izdanje Beogradskog polumaratona okupilo je oko 3 500 učesnika iz preko 30 zemalja.

Izvor: Beogradski maraton FB
Foto: Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *