Uspešan vikend kragujevačkih biciklista

Kategorija: Biciklizam
Facebooktwitteryoutubemail

Kragujevački biciklisti su tokom vikenda imali nove takmičarske izazove. Biciklisti Radničkog učestvovali su na prvoj trci u okviru „Dunavskog kupa“, dok su članovi Ciklomanije imali zapažene nastupe na Otvorenom prvenstvu Beograda u ciklo krosu.

Najmasovnije amatersko biciklističko takmičenje u našoj zemlji „Dunavski kup“, sa tradicijom dugom 27 godina, otpočelo je novu sezonu trkom u novosadskom Novom naselju. Na ovoj velikoj biciklističkoj smotri, takmičari kragujevačkog Radničkog ostvarili su izuzetne rezultate.

Veteran Aleksandar Marić osvojio je prvo mesto u apsolutnoj kategoriji, dok je Aleksa Matić bio najuspešniji u konkurenciji kadeta. Predrag Pejović je zauzeo treće mesto u okviru master A klase, a identičan plasman ostvarila je i Marijana Urošević u konkurenciji seniorki.

Proteklog vikenda održano je i Otvoreno prvenstvo Beograda u ciklo krosu, na kome je nastupilo pet takmičara kragujevačke Ciklomanije. Najbolji rezultat ostvario je Marko Praštalo, koji se okitio srebrnom medaljom u konkurenciji kadeta. Bronzanu medalju osvojio je mlađi poletarac Veljko Slavković, a blizu osvajanja medalja bili su i poletarac Viktor Slavković, mlađa poletarka Ksenija Veljković i poletarac Stefan Veljković.

Kragujevački biciklisti pokazali su da spremno dočekuju naredne takmičarske izazove, koji ih očekuju krajem ovog meseca.

Foto: BK Radnički/BK Ciklomanija


Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *