Zastava se bori za baraž

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Fudbaleri Zastave sutra odlučuju o svojoj sudbini u Prvoj gradskoj ligi

Sutra (nedelja) završava se prvenstvo u sve tri gradske lige Kragujevca. U Prvoj gradskoj ligi pitanje prvaka je rešeno, a ostaje da se donese odluka ko će od tri kandidata, pored Ćave, u niži rang.

Zavesa na takmičnje u organizaciji FSGKG spušta se u nedelju. U Prvoj i najmasovijnijoj ligi sa 18 klubova Prvoj gradskoj ligi već je promovisan lider i to je Vodojaža, a drugo mesto, bez obzira na ishod poslednjeg kola, pripalo je ekipi Srbije iz Ilićeva, koja ima šanse da se, pored Grošničana, nađe u novoj Moravsko – šumadijskoj zoni, koja će se formirati kao četvrta zona na na području FS Regiona zapadne Srbije. Naime, drugoplasirana ekipa Prve gradske lige igraće u baražu sa predstavnikom Raške okružne lige, najverovatnije sa drugom ekipom Novog Pazara.

Međutim, u poslednjem kolu ove lige odlučiće se koje će tri ekipe u niži rang i popuniti Drugu gradsku ligu, koja ovu sezonu završava sa deset ekipa. Ćava je otpisana, a Kolonija na pretposlednjem mestu ima 32 boda i dva boda manje od Zastave. Prvoligaš sa Bubnja ima šanse da se „izvadi“ kroz baraž sa predstavnikom Druge gradske lige. Naime, potrebno je da nekada popularni „jugosi“ zabeleže pobedu u Grbicama u duelu sa bivšim zonašem Slobodom, koji je obezbedila opstanak u društvu gradskih prvoligaša. U „igri“ za niži rang je i Partizan iz Cerovca, koji ima tri boda više od Zastave, ali za prethodni duel sa Vodojažom nije mogao da skupi više od devet igrača i primio u Grošnici 11 golova. Cerovčani su domaćini ekipi Šumadije iz Drače, koja je osvojila 49 bodova i osigurala petu poziciju na tabeli, a ukoliko izgube zbog lošijeg količnika od Zastave, mogli bi da se nađu u nižem rangu. U drugoj varijanti, ako Zastava ne pobedi u Grbicama preseliće se u niži rang, a Partizan će igrati u baražu za opstanak u ligi.

Sve utakmice Prve gradske lige, kao i u prethodnom kolu, odigraće se u nedelju sa početkom  u 17,30 časova. Vodojaža je gost Borca u Drenovcu, a Srbija iz Ilićeva dočekuje ekipu Šumadinac KG iz Krčmara. U ostalim susretima sastaju se: Ćava – Mladost (P), Jedinstvo – Budućnost (R), Jadran – Korićani, Erdoglija 1931 – Kutlovo.

U Drugoj gradskoj ligi odluka o prvaku doneće se u Beloševcu, gde trećeplasirana Pobeda dočekuje ekipu Bratstva iz Erdeča i ukoliko trijumfuje preuzeće vodeću poziciju od 21. oktobra, koji je u poslednjem kolu slobodan. U ostalim susretima 22. kola sastaju se: Žeželj – Divostin, Vinogradi DB – Maršić, Bagremar – Košutnjak, a slobodan je i Seljak iz Cvetojevca.

U Trećoj gradskoj ligi odigraće se samo jedan susret, ali on ne odlučuje ko će u viši rang, jer je to rešeno u prethodnom 19. kolu, kada je Sloga iz Lužnica kao gost pobedila Dobraču, koja je u poslednjem kolu slobodna, i osigurala prvo mesto. U nedelju Lužnićani na promociji u drugoligaša pred svojim navijačima dočekuju ekipu Kremenca iz Rogojevca, a pored Dobrače slobodna je i ekipa Bukorovca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: Zastava se bori za baraž

  1. Koliko bre ekipa ispada iz prve gradske???

    Kg
    9. juna 2018. at 18:32
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *