Završeno prvenstvo u gradskim ligama Kragujevca

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Novi član Prve gradske lige je ekipa Bagremara, a u viši rang Drugu gradsku ligu plasirala se Sloga iz Lužnica. Vodojaža se iz Prve gradske lige vratila u zonski stepen takmičenja, a plasman još nekih ekipa zavisi od baraža.

Juče je odigrano poslednje kolo u sve tri gradske lige, čime je okončana još jedna sezona u organizaciji Fudbalskog saveza grada Kragujevca. U Prvoj gradskoj ligi ekipa Vodojaže osvojila je prvo mesto i izborila plasman u zonski rang, dok će drugoplasirana Srbija iz Ilićeva igrati u baražu.

U poslednjem, 34. kolu postignuti su sledeći rezultati: Partizan (C) – Šumadija 1934 2:2, Ćava – Mladost 0:3 (pf), Sloboda (G) – Zastava 1:3, Jedinstvo – Budućnost 1:1, Jadran – Korićani 0:3, Sloga (D) – Kolonija 5:2, Erdoglija – Kutlovo 2:2, Srbija – Šumadinac KG 2:0 (prekid u 42. minutu), Borac (D) – Vodojaža 2:2.

Tabela Prve gradske lige Kragujevca

Zbog smanjenja ove lige sa 18 na 16 klubova ispale su tri ekipe: Ćava, Kolonija i Zastava, a sudbina Partizana iz Cerovca, koji je zauzeo 15. mesto, zavisiće od baraža Srbije i Sušice.

Odluka o prvaku u Drugoj gradskoj ligi doneta je je juče u poslednjem kolu 22. kolu. Prvoplasirani Bagremar je pobedom u susretu sa Košutnjakom rezultatom 5:1 zadržao vodeću poziciju i primio pehar za plasman i povratak u Prvu gradsku ligu. U viši rang plasirala se i drugoplasirana Pobeda 1926 iz Beloševca, koja je kao gost savladala Bratstvo iz Erdeča (2:0), dok će ekipa 21. oktobra igrati baraž. U trećem susretu poslednjeg kola Žeželj je savladao Divostin 7:2, a Vinogradi i Maršić nisu igrali zbog nespremnosti domaćina. U ovom kolu bili su slobodni 21. oktobar i Seljak iz Cvetojevca.

Tabela Druge gradske lige Kragujevca

Iz ove lige zbog odustajanja od takmičenja ispali su Azbest iz Stragara i Hajduk iz Jovanovca, a sudbina Vinograda DB zavisi od baraža i plasmana u Prvoj gradskoj ligi.

U Trećoj gradskoj ligi sezonu su završile četiri ekipe. Prvo mesto i pobednički pehar FSGKG za plasman u viši rang, Drugu gradsku ligu, pripao je Slogi iz Lužnica. Sudbina drugoplasirane Dobrače zavisi od baraža.

Tabela Treće gradske lige Kragujevca

M. Jovičić
Foto: FSGKG

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: Završeno prvenstvo u gradskim ligama Kragujevca

  1. Treba da se spoje sve tri gradske lige u jednu pa da bude 30 klubova kao u Argentini i onda da igra svako sa svakim po jednom

    Posteno
    19. juna 2018. at 23:41
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *