Živanović i Simovićeva najbrži na Kragujevačkom polumaratonu

Kategorija: Atletika
Facebooktwitteryoutubemail

Darko Živanović i Teodora Simović pobednici su šestog po redu Kragujevačkog polumaratona, koji je okupio blizu 300 profesionalnih trkača i rekreativaca.

Živanović, inače član KG Čelendža, trijumfovao je u konkurenciji seniora sa vremenom 1:14:56. Iza sebe je ostavio učesnika OI u Londonu Novopazarca Harisa Ajdarevića (1:18:04), dok je treće mesto pripalo Čačaninu Lazaru Filipoviću (1:21:14), koji inače trenira sa triatloncima iz Kluba ekstremnih sportova Kragujevac.

Kod seniorki prvo mesto osvojila je takmičarka Novog Pazara Teodora Simović sa vremenom 1:28:14. Drugo mesto zauzela je Nevena Jovanović iz Crvene zvezde (1:28:57), a treće Biljana Kostić iz PEK Gore (1:44:23).

Pored polumaratonske trke na 21 km, održane su i „Oktobarska trka sećanja“, „Trka zadovoljstva“, kao i već tradicionalna trka „Za srećnije detinjstvo“ koja je po 33. put organizovana u saradnji Crvenog krsta i lokalne samouprave, a sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva.

Foto: Facebook

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *