ŽKK Radnički u novoj sezoni cilja vrh tabele

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

Ženski košarkaški klub Radnički, član Druge lige Jug B, u novu takmičarsku sezonu ulazi sa velikim ambicijama i namerom da se bori za sam vrh tabele. Ekipa je tokom leta značajno pojačana iskusnijim igračicima, koje bi, uz nekolicinu mladih i izuzetno talentovanih košarkašica iz sopstvenog pogona, trebale da budu garant uspešnih rezultata.

Drugu godinu zaredom ŽKK Radnički sezonu počinje kao deo drugoligaškog karavana. Nakon ispadanja iz Prve ženske lige Srbije u sezoni 2015/2016, u Radničkom su se odlučili za podmlađivanje ekipe i stvaranje igračica za prvi tim iz sopstvenog pogona. Taj zadatak poveren je mladom stručnjaku Nenadu Milovanoviću, koji je trenerski zanat prethodno „pekao“ kao deo stručnog štaba kragujevačke Šumadije.

Prošlu sezonu mlada ekipa ŽKK Radnički, pojačana sa par igračica koje su igrale na dvojnu registraciju, završila je na šestoj poziciji. Igrački kadar se tokom sezone dosta menjao, što se odrazilo i na česte rezultatske oscilacije, ali najvažnija stvar jeste da su mlađe igračice stekle značajno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji.

Za razliku od minule sezone kada je glavni akcenat bio na afirmaciji mladih igračica, bez rezultatskog imperativa, ove godine u Radničkom imaju znatno veća očekivanja. Igrački kadar je dopunjen iskusnijim košarkašicama, pa u klubu sa dosta optimizma gledaju na početak nove takmičarske sezone.

– Ambicije kluba su ove sezone mnogo veće u odnosu na prošlu, kada nam je cilj bio samo da održimo klub i damo šansu deci. Ove sezone, zbog promene sistema takmičenja, cilj nam je da budemo u vrhu tabele, među prve 2-3 ekipe. Ako nam se ukaže prilika da budemo prvi i da uđemo u Žensku košarkašku lig Srbije, pokušaćemo da je iskoristimo. – ističe u razgovoru za naš portal Nenad Milovanović.

Kompletan pripremni period košarkašice Radničkog odradile su u Kragujevcu, trenirajući prepodne na terenima Fudbalskog kluba Vašarište, a popodne u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Nenad Milovanović, trener ŽKK Radnički

Trener Milovanović upoznao nas je i sa svim promenama u igračkom kadru tokom letnje pauze.

 – Igrački kadar je dosta izmenjen u odnosu na prošlu sezonu. Klub je napustilo nekoliko igračica koje su dobile šansu prošle godine, kao i neke koje nisu imale priliku da imaju veću minutažu. Pojačali smo se iskusnijim igračicama, koje iza sebe imaju dosta seniorskih sezona. Iz Šumadije su došle Kristina Jančić, Neda Bezarević, Jelena Trifunović, Nina Lovrić i Jelena Sretković, zatim Aleksandra Hasanović koja je pre 2-3 godine nastupala za Kraljevo, a i ove sezone imaćemo dve igračice koje će igrati kod nas na dvojnu registraciju, Višnju Stefanović iz Kraljeva i Nedu Vasović iz Šumadije. – otkriva trener Radničkog.

ŽKK Radnički će u ulozi kapitena naredne sezone predvoditi Aleksandra Kika Jevrić, a tu je i veliki broj igračica iz juniorskog i kadetskog pogona, od kojih se očekuje da iskažu svoj igrački potencijal.

– Dosta se očekuje od Sofije Jovanović, koja je bila jedna od vođa ekipe prošle sezone, kao i od mlađih igračica u timu, poput Mine Vasović, Jovane i Nede Nikolić, Jovane Miletić, a i ostalih juniorki i kadetkinja koje budu dobile priliku ove sezone u seniorskom timu. Nadamo se da će nas zdravlje poslužiti, jer dosta devojaka igra u 2-3 selekcije, pa će ovo biti naporna sezona za njih. Takodje, očekujem da ćemo ostvariti svoje ciljeve i biti u vrhu tabele, jer ove devojke svojim radom to i zaslužuju. – dodao je Milovanović.

ŽKK Radnički će novu sezonu u Drugoj ligi Jug B otvoriti gostovanjem ekipi Bagdale u Kruševcu (nedelja, 15. oktobar od 14 časova), koja je prošle sezone ubedljivo savladana u oba međusobna susreta.

Prvu utakmicu pred kragujevačkom publikom četa Nenada Milovanovića odigraće za vikend 21.- 22. oktobra, kada će u okviru drugog kola ugostiti Topličanin 2012 iz Prokuplja.

M. Pasuljević

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *