Zlatni Ristić!

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Dragan Ristić, član kragujevačkog „Čika Mate“, okitio se zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za paraolimpijce u Čeongžuu (Južna Koreja). On je trijumfovao u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2 i tako obezbedio učešće na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Naš strelac bio je najbolji i u kvalifikacijama, a u finalu je trijumfovao sa 254,8 pogođenih krugova ispred Ukrajinca Vitalija Plakuščija sa 253,5 i Turčina Hakana Čevika sa 232,4 krugova.

Ristiću je ovo bilo treće učešće na svetskim prvenstvima. Na premijernom nastupu, u Zagrebu 2010. godine, osvojio je zlatnu medalju, a pre četiri godine u Nemačkoj pripalo mu je srebro.

– Prošlo je mnogo vremena od moje prethodne zlatne svetske medalje. Ne mogu da opišem kako se osećam. Mnogo sam radio u poslednje četiri godine i rad se isplatio. Promenio sam nekoliko stvari u tehnici gađanja, ali najveće promene su u sticanju samopouzdanja. Zbog dugogodišnjeg iskustva  uspeo sam da ostanem miran i nadmašim najvećeg rivala u finalu Ukrajinca Plakuščija, kome je ovo bilo prvo finale i zato je imao i veliki pritisak. Ali i osvajanjem srebra ukrajinski strelac zaslužuje velike čestitke. – rekao je Ristić za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Srpskom timu, koji su pored Ristića činili još i Dejan Jokić i Zdravko Savanović, pripalo je zlato i u ekipnoj konkurenciji. Drugo mesto zauzela je posada Italije, a treće Tajlanda.

Foto: SSS

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *