Zlato za Nikolu Maslaka na Gran-priju Hrvatske

Kategorija: Karate
Facebooktwitteryoutubemail

Mladi karatista kragujevačkog Juniora Nikola Maslak osvojio je zlatnu medalju u borbama na 28. Gran-priju Hrvatske u Samoboru. Maslak je trijumfovao u konkurenciji kadeta do 70 kilograma, savladavši u borbi za zlato mađarskog takmičara Norberta Bartoša.

Nikola je na startu takmičenja pobedio dva hrvatska takmičara Leona Goljaka (1:0) i Viktora Fagnjena (0:0, Maslak dobio preglasavanjem), zatim je u četvrtfinalu eliminisao Ukrajinca Dmitrija Černova (2:1), da bi u borbi za finale ubedljivo slavio protiv predstavnika Bosne i Hercegovine Sandra Krešića (5:0).

U finalnoj borbi, Maslak je sudijskim preglasavanjem pobedio Mađara Norberta Bartoša i osvojio zlato.

Ovo je još samo jedan u nizu uspeha mladog karatiste Juniora, koji je nedavno osvojio dva srebrna odličja na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku. U Karate klubu Junior su ponosni na uspehe svog takmičara, od koga očekuju dobre rezultate i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, koje se održava od 8. do 10. februara.

Na turniru u Samoboru učešće je uzelo preko 1 600 takmičara iz preko dvadeset država.

LAZAR VUKIĆEVIĆ ZARADIO CRNI POJAS

Osim Nikole Maslaka, još jedan biser stasava u Karate klubu Junior. Radi se o Lazaru Vukićeviću, koji je nedavno položio ispit za majstorsko zvanje „Crni pojas – 1. dan“. Važno je istaći da je ispitnom komisijom presedavao Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije, a u sklopu kampa najboljih srpskih karatista, koji je ovih dana održan u Kragujevcu.

Foto: Karate klub Junior

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *