Jednoglasna podrška rukovodstvu FS grada Kragujevca

Kategorija: Fudbal
Sa vanredne Skupstine FSG KG

Gosti i delegati na sinoćnjoj vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza grada Kragujevca

Na vanrednoj sednici  Skupštine Fudbalskog saveza Kragujevca, koja je održana sinoć, nije podržan zahtev grupe od dvanaest delegata za smenu predsednika i dvojice potpredsednika, kao i članova Izvršnog odbora. Odlučeno je da sadašnje rukovostvo, na čelu sa predsednikom Žarkom Stevanovićem, uz određene kadrovske izmene nastavi sa radom.

Povod za ovu vanrednu sednicu Skupštine gradske fudbalske organizacije bio je zahtev za izglasavanje nepoverenja rukovodstvu, posle „štrajka“ klubova Druge gradske lige zbog odluke Izvršnog odbora FS grada Kragujevca da se Korićani uključe u takmičenje Druge gradske lige. Ovaj zahtev potpisalo je dvanaest delegata, koji su na osnovu statuta FS grada Kragujevca obvezali Skupštinu da se izjasni o njihovom zahtevu. Međutim, nezadovoljni delegati nisu se pojavili na vanrednoj sednici, izuzev novog predstavnika trenerske organizacije, koji je napustio sednicu kada mu je saopšteno da nije izabran u propisanom roku, predviđenim statut FS Srbije.

U uvodnim napomenama vanredne sednice koju je vodio Živorad Lekić, predsednik Žarko Stevanović je izrazio zadovoljstvo što je, posle svega što se događalo, nastavljeno prvenstvo u Drugoj gradskoj ligi. Pohvalio je rukovodstvo četiri kluba koji su smogli snage da posle pauze nastave takmičenje, kao i Radnički 1923 za uspešan start u prvenstvu Srpske lige „Zapad“, a zahvalio se i Gradu Kragujevcu na podršci Fudbalskom savezu.

Sinoćnoj sednici prisutvovalo je 18 od 32 delegata starog saziva, a kooptirano je osam novih članova, tako da je u radu učestvovalo ukupno 23 delegata, što je bilo dovoljno za donošenje odluka.

Delegati su posle usvajanja izveštaja verifikacione komisije sve odluke doneli jednoglasno. Data je puna podrška dosadašnjem predsedniku FS grada Kragujevca Žarku Stevanoviću i Izvršnom odboru.

Doneta je odluka o razrešenju jednog od dva potpredsednika, Dragana Obradovića, koji je nezadovoljan radom Izvršnog odbora podneo usmenu ostavku još pre početka takmičenja u Drugoj gradskoj ligi. Njega je na potpredsedničkom mestu, a na osnovu sinoćne odluke, zamenio Miloš Obradović, predstavnik FK Radnički 1923.

U nastavku rada vanredne sednice Skupštine, delegati su usvojili izmene Statuta FS grada Kragujevca u članu 84, stav 2, koji predviđa broj članova Izvršnog odbora. Posle ove odluke, pored predsednika i dva potpredsednika, umesto deset, Izvršni odbor brojaće dvanaest članova, a novi predstavnici ovog organa su Radmilo Miljković, predsednik Erdoglije 1931, Tomislav Jakovljević iz Jadrana i Aleksandar Vasiljević (Sloga Lužnice 2016), koji je kooptiran umesto Milana Petrovića.

Ova izmena usvojena je, kako je obrazloženo, da bi Izvršni odbor mogao efikasnije da radi.

Posle sednice predsedniik Žarko Stevanović bio je zadovoljan odlukama koje su donete na varednoj sednici Skupštine.

Zahvalio bih se svima na podršci i jedinstvenoj želji da se izjasne o jednom značajnom pitanju za rad naše fudbalske organizacije. O uvertiri koja je prethodila svemu ovome ne bih želeo da govorim, već da je zaboravim, jer ovo nije potrebno sportu. Rekao bih da je naša situacija za nijansu nepovoljnija u odnosu na prošlu godinu, koliko je nepovoljnija i materijalna situacija grada. Mi u savezu na razne načine pokušavamo da pomognemo klubove i uz pomoć ljudi koji rade u njima završimo takmičenje u interesu fudbala.

Naš zadatak je da preživimo do kraja godine, jer klubovi rade u veoma teškim uslovima. Moramo da pomognemo klubovima koji su u izgradnji, kao i novim klubovima koji su u ovim uslovima obnovili takmičenje – rekao je za KG sport predsednik Stevanović.

Treba reći da su sve odluke na sinoćnoj vanrednoj sednici Skupštine FS grada Kragujevca, kojoj su prisustvovali Rade Popović, generalni sekretar FS Regiona zapadne Srbije, i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport, donete jednoglasno i bez diskusije.

Tekst i foto: M. Jovičić

2 Komentara: Jednoglasna podrška rukovodstvu FS grada Kragujevca

 1. Nema nista od povratka cadje 🙁

  lolZ
  8. novembra 2016. at 16:30
  Odgovori

 2. Cela prvi poveo bunu da se bojkotuje pocetak Druge grad. lige a sad se lize i UVLACI Zarku Stevanovic…

  Beli Kg
  8. novembra 2016. at 13:13
  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *