Nedović odlazi iz Radničkog: „Ne mogu da trpim ovako ponižavajući odnos“

Kategorija: Fudbal,Intervju
Facebooktwitteryoutubemail

nedovic

Fudbaler Radničkog 1923 Stefan Nedović otvorio je dušu i naveo razloge zbog čega je odlučio da promeni sredinu i napusti „Čika Daču“.

Ovaj vezni fudbaler i rođeni Kragujevčanin, koji je od svoje sedme godine u Radničkom, gde je prošao sve omladinske selekcije, nije imao adekvatnu minutažu protekle sezone, pošto je, prema njegovim rečima, nepravedno zapostavljen i skrajnut.

„Odlazim iz Radničkog, pun gorčine, zbog neprofesionalnog odnosa prema meni u prethodnom periodu. U trenutku, kada sam u svojim najboljim fudbalskim godinama, iz potpuno nesportskih razloga sam u poslednjih godinu dana sprečen da na pravi način pomognem svom klubu, koji se već drugu sezonu uzastopno bori za opstanak u društvu najboljih klubova u zemlji.

U sezonama u kojima sam bio standardni prvotimac, klub je ulazio iz ranga u rang takmičenja (iz Srpske lige “Zapad” u Prvu ligu Srbije, iz Prve lige Srbije u Jelen Super ligu), da bi u sezoni u kojoj sam od 35 utakmica odigrao 34 sa punom minutažom, klub ostvario najbolji rezultat u svojoj istoriji, zauzevši na polusezoni treće, a na kraju šesto mesto na tabeli.

Ophode se prema meni kao da sam došao ko zna odakle. Često sam sklanjan iz nepoznatih razloga. Jednostavno, ne mogu više da trpim takav ponižavajući odnos.“– otvorio je dušu Nedović.

Za kragujevački klub Nedović je odigrao 132 utakmice (102 u saveznom rangu) i u velikoj meri doprineo povratku Radničkog u elitu, nakon veoma teškog desetogodišnjeg perioda.

„Nepisano pravilo u mnogim klubovima je da se obeleži stota utakmica nekog igrača. Sve je bilo spremno, čak je i uramljen dres sa brojem 100, ali do primopredaje nije došlo. Nisam samo ja bio u pitanju, već i Ognjen Čančarević. Dresovi su i dalje u kancelariji kluba. Ko će i kako da objasni zbog čega ih nismo dobili? Zar ovo dovoljno ne oslikava odnos o kojem pričam? – pita se Nedović.

Budući da priča sa Radničkim stavljena ad akta, logično se nameće pitanje dalje karijere talentovanog veziste.

„U pregovorima sam sa nekim klubovima iz inostranstva, kao i pojedinim domaćim klubovima, a u međuvremenu vredno treniram dok ne izaberem najbolju ponudu za sebe u ovom trenutku.“ – rekao je za kraj Nedović.

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: Nedović odlazi iz Radničkog: „Ne mogu da trpim ovako ponižavajući odnos“

  1. Izbacite više jednom ovaj pridev „rodjeni“. Šta bi napisali za onoga ko je rođen, sasvim slučajno,u Rekovcu ili Beogradu, a živi u Kg?

    Rođena Kragujevčanka
    25. juna 2014. at 10:57
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *