Pioniri ponos FK Radnički 1923

Kategorija: Fudbal

Početkom Januara u Staroj Pazovi čak tri igrača pionirskog pogona Radničkog 1923 boravila su u fudbalskom kampu pod okriljem FSS.

Ovo je još jedan pokazatelj dobrog rada Omladinske škole ovog kluba, a pogotovo pionirske selekcije koja se u prvenstvu Srbije nalazi na visokom četvrtom mestu iza Crvene Zvezde, Partizana i Rada, što je do sada nezabeležen rezultat ove selekcije u klubu. Nekadašnji kapiten Radničkog i Šumadije 1903 Dejan  Joksimović, sada trener selekcije pionira kvalitetnim radom doprineo je ovom velikom uspehu koji je rezultirao brojnošću u najboljoj slekciji naše zemlje.

Trener Dejan Joksimović ipak ne ističe u prvi plan sebe, nego rad cele omladinske škole Radničkog 1923:

“Svima nama u Omladinskoj školi kluba imponuje što su se u najboljoj selekciji našla čak tri naša igrača. Očigledno da se igre ove selekcije pomno prate, tako da su ovi i još nekoliko igrača dobijali pozive prvo preko gradskih selekcija, zatim selekcija Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, i na kraju sasvim zasluženo i u selekciji Srbije za ovaj uzrast.

Ovi igrači su pokazali i dokazali svoj petencijal, a nadamo se da će i dalje biti pozivani u ove slekcije. Ovo je ujedno i stimulans za ostale naše igrače da se dokažu, jer poseduju još igrača takav potencijal sa naznakom da bi sutra mogli postati prvotimci Radničkog 1923, a što da ne i reprezentacije Srbije.“

U Staroj pazovi nastupali su od 02. do 09. januara golman Dušan Marković, rođen 03.04.1998. godine u Smederevskoj Palanci, koji ima izuzetnu visinu od 192 cm, koji je pre Radničkog 1923 nastupao za ŠF Perica Ognjenović Smederevska Palanka i Presing Požarevac, a već duže vreme brani za reprezentaciju FSRZS, i na nekolika značajnih turnira proglašavan je za golmana turnira.

U periodu od 09. do 16. januara našla su se još dva igrača pionirske slekcije Radničkog 1923 vezni igrač, izuzetan tehničar  Ognjen Ilić, već duže vreme pozivan u najbolju selekciju za svoje godište i levi bočni napadač Filip Đurović, koga krasi izuzetna brzina i jak udarac levom nogom.

Ovo je samo jedan od pokazatelja da se dobro radi u Radničkom 1923, da se izuzetno vodi računa o mlađim selekcijama, jer se kadeti nalaze na sedmoj, a omladinci ne devetoj poziciji tabele, i da se ujedno pomno prati svaki igrač na području Zapadne Srbije, tako da u svakoj selekciji ima po nekoliko igrača počev od Raške pa sve do Smederevske Palanke, što je za svaku pohvalu, a ujedno ostaje i slatka briga kako da se ovaj dobar potencijal zadrži u okviru kluba, tako da bi ovi igrači činili okosnicu prvog tima Kragujevčana u bliskoj budućnosti.

Izvor: Željko Marinković
Foto: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *