Šumadija 1903 želi Srpsku ligu

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

Jesenji deo prvenstva zone Morave bio je dosta zanimljiv pogotovo iz razloga što su se dosta klubova smenjivala u vođstvu, a jedan od glavnih pretendenata je zasigurno i najstariji zonaš, Šumadija 1903.

Bodovni zaostatak za vodećom Mokrom gorom je nadoknadiv, a da li će im se želje i ostvariti u vezi plasmana u Srpsku ligu grupa Zapad pokazaće vreme.

Klub sa Bubnja sve je preduzeo da dosta mladu ekipu ojača sa iskusnijim igračima, a dosta je i povratnika u matični klub Šumadiju 1903 su pojačali Spasojević (Javor), Grujičić (Mladost Lučani), Petrović (Seljak Male Pčelice), Živić (Sloboda Grbice) i Kočić (Vodojaža).

Ako je suditi po imenima klubova iz kojih su došli, ovo će biti nešto drugačiji sastav Kragujevčana nego jesenas, pogotovo što su klub napustili većinom mladi igrači od kojih se ističu: Marković (Sloga Batočina), Kovačević (Slavija Kragujevac), D. Petrović, S. Petrović (Vodojaža), Pavlović (Šumadinac Brzan), Mladenović se opredelio za inostranstvo, najverovatnije niže lige Italije.

Dugogodišnji  trener  Šumadije 1903, Željko  Vasić ima visoka očekivanja, a ističe da će kroz seriju kontrolnih utakmica doći do željene forme:

“Već smo odigrali utakmice sa Slogom Kraljevo, gde smo pretrpeli poraz od 0:4. Sa omladincima Radničkog 1923 smo takođe pretrpeli poraz od 2:4, dok smo protiv Partizana Bumbarevo brdo uspeli da slavimo rezultatom 1:0.

Ipak, zadovoljan sam prikazanom igrom i još više sam ubeđen da će klub ispuniti plan a to je ulazak u veći rang takmičenja, jer su pridošli igrači pokazali kvlitet.

Ono što je povoljno, to je da nam raspored ide na ruku iako u prva dva kola gostujemo. U goste nam ove sezone dolaze sedam prvoplasiranih ekipa, a to će biti povod da se stvori očekivana i bodovna prednost, nedostižna za naše rivale.“

Izvor: Željko Marinković
Foto: Milivoje Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *