Žarko Trifunović na golu Dinama iz Vranja

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

trifunovic

Doskorašnji kapiten i golman Radničkog 1923 Žarko Trifunović novi je član Dinama iz Vranja. Trifunović je sa Vranjancima potpisao jednogodišnji ugovor, sa klauzulom da može da ode posle šest meseci, u slučaju odgovarajuće ponude.

Trifunović je u protekloj sezoni u potpunosti eksplodirao i pokazao sav svoj raskošni potencijal. To ga je stavilo „na skener“ mnogih klubova i u teftere raznoraznih skauta i menadžera.

Iako je bilo kontakata sa mnogim superligaškim ekipama, Žarko je na opšte iznenađenje rešio da pređe u tabor doskorašnjeg srpskoligaša iz Vranja, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Srbije, zajedno sa Trifunovićevim doskorašnjim klubom.

„U tom trenutku nisam znao šta će da se desi sa Radničkim, a početak prvenstva se bližio, pa sam bio primoran da izaberem neku od ponuda. Ljudi iz Dinama bili su uporni da me dovedu u svoje redove, pre svega trener Štrbac, tako da smo brzo našli zajednički jezik.“ističe Trifunović i dodaje:

„Imao sam ponude i od klubova iz Super lige, ali smatram da je ponuda Dinama bila najbolja za mene u ovom trenutku.“

Trifunovićeve lične ambicije su jasne, kao i one klupske.

“Želim dobru sezonu u Vranju, poput prethodne, i da na kraju ispadne nešto lepo i za mene i za klub. Nadam se da ću svojim dobrim partijama pokazati ljudima u Dinamu da me nisu džabe dovodili. Cilj je opstanak u ligi i uz još 3-4 pojačanja siguran sam da ćemo to i ostvariti.“optimističan je Trifunović.

Žarko je pet godina proveo na „Čika Dači“ i sigurno je da mu rastanak sa klubom u kome je igrački stasao teško pada, bez obzira što u prošlosti možda nije bilo razumevanja za njega. Zato je rešio da se na rastanku zahvali navijačima i ljudima iz kluba koji su verovali u njega i podržavali ga i u najlepšim i u najtežim trenucima.

„Želeo bih ovim putem da pozdravim verne navijače „Crvene đavole“ i da im se zahvalim na podršci u prethodnom periodu. Bili su tu i kada je bilo dobro i kada je bilo loše, i na tome sam im večno zahvalan. Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio kapiten jednog tako velikog kluba kao što je Radnički. Bićete mi u srcu gde god bio i obećavam da ću da doći na neku utakmicu da navijamo zajedno.

Hvala i svim ljudima iz kluba, pre svega šefu Nešku Milovanoviću, koji me je izveo na pravi put, pokazao pre svega kakav čovek treba da budem, a tek onda sportista.

Hvala i Predragu Stojanoviću, velikom pedagogu, Željku Buziću koji je prava duša od čoveka i veliko mi je zadovoljstvo što sam radio sa njim, i hvala Dejanu Jelačiću, treneru golmana, koji me je naučio svemu što znam i koji mi je pružao podršku kada nisam bio u prvom planu.

Na kraju bih pozdravio i ekonoma Vladu, legendu kluba, Darka Stojanovića, portparolku Jovanu Belić i sve ostale koji su mi puno pomogli da postanem ovo što jesam.“ – bio je emotivan na rastanku doskorašnji golman i kapiten Radničkog Žarko Trifunović.

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: Žarko Trifunović na golu Dinama iz Vranja

  1. S konja na magarca

    Maks
    23. jula 2015. at 11:45
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *